Festival får underskudsgaranti fra kommune, så den kan overleve

Furesø Festival fik stort underskud første år. Nu går kommunen ind og dækker op til 150.000 kroners underskud, så festivalen kan finde sted til sommer.

Når man hører ordene kunstigt åndedræt og Furesøbad i samme sætning, er det sjældent godt nyt.

Men det er det i dette tilfælde.

For Furesø Festival, der finder sted ved Furesøbad får nu kunstigt åndedræt fra Økonomiudvalget i Furesø Kommune, så den kan overleve endnu et år med underskud.

Økonomiudvalget har således øremærket 150.000 kroner til festivalen i en såkaldt underskudsgaranti. Det betyder, at den spæde festival kan fortsætte endnu et år og tilmed overleve et underskud. 

Det skriver Furesø Avis.

- Det betyder meget, at vi har fået den her underskudsgaranti. Det skaber selvfølgelig noget tryghed, men der er også en stor signalværdi i, at kommunen støtter op og viser et større engagement, så det synes jeg er helt vildt positivt, siger Jakob Seierø, der er en af festivalens to arrangører til Furesø Avis.

Sidste år kom festivalen ud med et underskud på 380.000 kroner. Derfor er den økonomiske opbakning fra kommunen også nødvendig for festivalens overlevelse.

- Underskudsgarantien er ikke en pose penge, så vores mål er stadigvæk at lave en festival, der ikke giver underskud. Det skal kunne løbe rundt, og økonomien skal være drevet af lokale mennesker, sponsorer og folk der køber billetter, siger Jakob Seierø til avisen. 

Festivalen finder sted den 31. august og 1. september.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere