Ferietrafikken startede i dag

Kø på motorvejen til eftermiddag, men god ro og orden blandt de mange passagerer i lufthavnen i dag.

Når skolerne i dag ringer ud for sidste gang, går startskuddet til nogle af årets største rejsedage i form af den første weekend i sommerferien. Tusindvis af danskere pakker bilerne og kører af sted på ferie.

Og i Københavns lufthavn forbereder de sig grundigt til første-rejse-dag .

Over 90.000 passagerer strømmer i dag igennem lufthavnen - en del af del med kursen sydpå mod varmere himmelstrøg.

- For mig er det ligesom at gå til eksamen. Det er det her vi har ventet på. Det er det , vi har forberedt os til længe, siger passagerchef i Københavns Lufthavne, Marie-Louise Lotz.

Kampen for at undgå kaos når tusinder vil af sted på ferie på samme tid er gennemtænkt til mindste detalje.

Københavns Lufthavn har nemlig skabt 700 kvadratmeter ekstra plads til passagererne i Terminal 2, bygget flere spor ved sikkerhedskontrollen og indsat ekstra servicepersonale.

- Man skal væbne sig med tålmodighed, for tingene går lidt langsommere end normalt, siger Marie-Louise Lotz.

Og tålmodige er passagererne i dag. - Der sker noget, og der er rigtig mange, glade passagerer og en forventningsfuld stemning hos folk, siger Irene Lizakowski fra passagerservice. Hun hjælper med at guide folk til de rigtige check-in skranker.

- Der har været travlt men det er gået fint med trafikken i lufthavnen, lyder det fra Lars Lemche, kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne her til eftermiddag.

På de store udfaldsveje fra København var der kø allerede ved 14 tiden. Både på Holbækmotorvejen lige før Roskilde og på Køgebugt-motorvejen

- Det er helt som forventet, siger Mette Nedergaard, Vagthavende hos Vejdirektoratet.

For i år skal de ferie-trængende danskere ud at køre på et vejnet med forhindringer, som vil sinke trafikken og skabe kø - især på Sjælland. Derfor råder Vejdirektoratet alle bilister til at checke trafikforholdene, inden de kører hjemmefra.

Derfor har Vejdirektoratet lavet en video om, hvornår du skal køre for at ramme udenom den værste trafiktæthed.

Se videoen om at køre på det rigtige tidspunkt her (eksternt link).

- Vi regner med at der er pres på vejene fra kl. 14 til ved 19-tiden. Det er en blanding af den almindelige myldretid og folk der skal på ferie. Hvis du bare venter til efter aftensmaden med at køre, så vil det være lettere at komme frem på vejene, siger Mette Nedergaard, fra Vejdirektoratet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik