Ferielejligheder kan erstatte stor del af nyt badehotel

Et nyt badehotel samt en række ferielejligheder i Gilleleje kan blive en realitet, hvis alt går vel for ejeren og projektet bliver sendt i høring.

Et nyt badehotel ved Vesterbrogade i Gilleleje kan få selskab af en række ferielejligheder. Det fremgår af et udspil til en ny lokalplan, som et enigt økonomiudvalg er klar til at sende i høring.

Det skriver sn.dk

Før sommerferien frygtede politikerne, at den nye ejer af grunden, Humberto Orsini, kunne finde på at skrotte planen om et badehotel til fordel for opførsel af ferielejligheder.

Derfor blev han i første gang afvist af Plan- og Miljøudvalget, som bad ejeren om at komme med et nyt forslag.

- Vi skulle sikre, at der skulle blive ved med at være hotel. Problemet var, at med lokalplanens udformning kunne de reelt lave ferielejligheder fra dag ét, siger Jesper Behrensdorff, der er formand for Plan- og Miljøudvalget, til sn.dk.

Men efter at have fremlagt et nyt forslag, har politikerne nu godkendt planen. Den vil blive sendt i høring, når byrådet har haft mulighed for at se nærmere på sagen, som af Jesper Behrensdorff bliver kaldt et ”spændende projekt”.

Projektet indebærer ifølge sn.dk, at Humberto Orsini, der også står bag Gilleleje Badehotel, forpligter sig til at drive hotel i det gamle plejehjem ved det nuværende Kulturhuset Pyramiden. Samtidig får han så lov til at bygge ferielejligheder på området mellem de nuværende bygninger og Vesterbrogade.

Endvidere har han også tilladelse til at ombygge halvdelen af plejehjemmet og hele det gamle rådhus til ferielejligheder, hvis byrådet til den tid giver lov, skriver sn.dk.

Grunden har hidtil tilhørt Gribskov Kommune, og salget indbringer 15 millioner kroner. Det er betinget af, at en lokalplan for byggeriet går igennem.

Borgmester Kim Valentin, Venstre, erklærede sig inhabil i forbindelse med beslutningen, skriver sn.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik