Femdoblet på ti år: I dag åbner Copenhell

Danmarks største heavymetalfestival Copenhell åbner onsdag for 10. gang i træk – og er nu større end nogensinde.

Det handler ikke bare om tunge guitarrifs, headbanging og moshpits – det handler også om kærlighed, hygge og fællesskab. Det kommer frem i TV 2 Lorrys miniserie ”Copenhell – Kaos og Kærlighed”, som du kan følge lige her.

For ti år siden åbnede festivalen med 4.500 gæster, i dag har 25.000 købt billet til hård musik på Refshaleøen.

Guitarist i rockbandet D.A.D Jacob Binzer har tuneret de danske festivaler i 30 år, og han kalder den ellers larmende festival for den mest fredelige i Danmark.

quote Der er sådan en fredelig stemning. Faktisk meget mere end nogen anden festival

Jacob Binzer, D.A.D

- Der er sådan en fredelig stemning. Faktisk meget mere end nogen anden festival. Der er sådan en følelse af, at nu har vi fundet vores sted, fordi de havde ikke plads til os andre steder. Nu har vi vores sted, og nu passer vi godt på det og på hinanden, fortæller Jacob Binzer.

Han har i anledningen af 10 års jubilæet skrevet en hyldestsang til Copenhell sammen med musikeren Tim Christensen og heavymetalbandet Beast.

Mest anbefalingsværdige festival

Og Jacob Binzer står ikke alene med sin flotte anmeldelse af festivalen. En undersøgelse fra voxmeter har vist, at Copenhell er den mest anbefalingsværdige festival i Danmark – foran Smukfest, Nibe, Roskilde og Northside.

En af dem der er fast publikum hvert år er Frederik B. Stralendorff. Han er far til tre og til daglig souschef i et supermarked, men i fritiden handler det om mest mulig heavymusik. Og selvfølgelig Copenhell. For det der måske kan se sort, vildt og dunkelt ud er faktisk ligefrem hyggeligt, fortæller han.

- Det er stemningen og hyggen derude. Vi passer på hinanden, tager os af hinanden. Hvis du stiller dig op og råber, at du vil have et knus, så bliver du mast fordi der kommer så mange, der giver dig et knus. Og det er jo det, der er det fede.

Copenhell 2019 er i gang fra onsdag d. 19. – søndag d. 23. juni på Refshaleøen i København.

Følg serien her eller hver dag i TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse kl. 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik