Fire skoler sat sammen til én: Flere lærere har sagt op

Glostrup har Danmarks største skole med 2200 elever, men politikerne i kommunen er uenige om, hvorvidt det er en god idé med den store skole.

I 2012 lagde Glostrup kommune fire skoler sammen til én skole med samlet set 2200 elever. Skolen har en fælles ledelse, og Glostrup er dermed kommunen med Danmarks største skole.

quote Jeg synes, at vi nu begynder at høste frugter af den beslutning, som blev truffet dengang. 

Emilie Sloth, Formand, skolebestyrelsen Glostrup Skole 

En sammenlægning som Emilie Sloth, der er formand for skolebestyrelsen i Glostrup Skole, er glad for, og som hun ønsker at beholde:

- Der er nogle ting, vi kan lave på tværs af afdelingerne, som ville være svært, hvis vi var fire miljøer, forklarer hun. 

Hun har selv en søn, der går i syvende klasse i kommunen. 

- Jeg synes, at vi nu begynder at høste frugter af den beslutning, som blev truffet dengang. 

Flere lærere har sagt farvel til den store skole 

Sammenlægningen resulterede  dog også i, at flere lærere sagde op. Ifølge tal fra folkeskolen.dk kom 60 ud af i alt 220 lærere med opsigelser. 

I 2012 var alle partier i kommunalbestyrelsen enige om sammenlægningen, men den har ikke været den succes, som politikerne og borgerne havde håbet på.

Sammenlægningen har blandt andet også betydet, at skolelederen er udskiftet fire gange på blot seks år.

quote Der sidder en topledelse, som udsteder nogle retningslinjer, så kan den enkelte skole rette sig inde efter dem.

Robert Sørensen, Enhedslisten 

Robert Sørensen er én af de politikere, der ikke er glad for sammenlægningen af de fire skoler. 

- Demokratiet er fjernet fra skolen. Det skal vi have tilbage på de fire skoler, der er, siger Robert Sørensen fra Enhedslisten.  

Mere konkret har Robert Sørensen et ønske om at få skolebestyrelsen tilbage til de enkelte skoler: 

- Det tror jeg vil skabe et større samarbejde mellem skole, forældre og børn. Lige nu er det centraliseret oppe på Nordvangskolen. Der sidder en topledelse, som udsteder nogle retningslinjer, så kan den enkelte skole rette sig ind efter dem, forklarer han. 

Borgmester åben for ændringer  

Borgmester John Engelhardt  fra Venstre mener, ligesom Emilie Sloth, at det er en god idé med den store skole. Men han er samtidig også villig til at gå med til enkelte justeringer:

quote Vi vil gerne have debatten på et oplyst grundlag. Det mener vi først, vi har, når skole og skolebestyrelsen har arbejdet med de input, der er kommet til skolens visionsdag.

Flemming Ørhem, Dansk Folkeparti

- Vi skal finde nogle modeller, som vi alle sammen kan leve med. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi skal gå tilbage til at have fire skoler, men man kunne forestille sig en model, hvor forældrene på de enkelte lokationer fik en større indflydelse, end de har i dag, siger han. 

Dansk Folkepartis spidskandidat Flemming Ørhem ønskede ikke at debattere den store skole til dagens valgdebat. Han mener nemlig ikke, at politikerne er oplyste nok endnu.

- Vi vil gerne have debatten på et oplyst grundlag. Det mener vi først, vi har, når skole og skolebestyrelsen har arbejdet med de input, der er kommet til skolens visionsdag, forklarer han.  

Du kan se hele debatten, som også handler om skolefraværet på skolen, øverst i artiklen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik