Fem mænd er fængslet efter skudopgør

Fem af de sigtede fra tirsdagen skyderi på Nørrebro er blevet varetægtsfængslet. Fire er blevet løsladt.

Fem af de ni mænd, som politiet sigter for drabsforsøg efter tirsdagens skyderi på Nørrebro i København, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage i isolation.

Politiet valgte før grundlovsforhøret selv at løslade de fire, som dog stadig er sigtet i sagen.

En 26-årig mand blev ramt af skud i ballen, låret og anklen, og desuden blev han stukket med kniv i brystet. Overfaldet skete i en baggård ved et bageri på Heimdalsgade.

De ni yngre mænd blev senere anholdt to forskellige steder nord for København.

Fem af dem stod omkring et bål på stranden ved Klampenborg og var ved at brænde noget tøj, som gerningsmændene formentlig havde haft på.

Fire andre blev anholdt på en parkeringsplads nær Strandmøllekroen i Klampenborg.

Senere på aftenen - klokken 21.45 - bemærkede betjente i en patrulje røg fra en brændende bil ved Sjælsølund ved Isterødvejen i Nordsjælland.

- Det var den BMW, vi havde efterlyst, siger den centrale leder af efterforskningen ved Københavns Politi, Tommy Keil.

Vidner havde nemlig set nogle gerningsmænd stikke af i den champagnefarvede bil.

Blandt de ni anholdte er en 24-årige mand, der indtil for nylig sad varetægtsfængslet for at være en af de to gerningsmænd, som i april skød og dræbte den kun 19-årige Amer El-Chami i en opgang i Folehaven i Valby.

Han er fortsat sigtet i sagen, men politiet har været nødt til at slippe ham fri på grund af manglende beviser. Han er også én af de fire, der blev løsladt uden at blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

Den 24-årige er ifølge politiet godt kendt fra bandemiljøet omkring boligkvarteret Mjølnerparken, der kun ligger få hundrede meter fra bageriet, hvor den 26-årige blev skudt.

Politiet kender stadig ikke baggrunden for tirsdagens skyderi. Offeret er uden for livsfare, men er fortsat indlagt på Rigshospitalet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik