Ung mand fængslet i sag om drabsforsøg i Albertslund

Politiets efterforskning af seks skudepisoder på en uge i en kamp om hashmarkedet, har ført til anholdelser.

En 19-årig mand er blevet varetægtsfængslet i sagen om den seneste tids skyderier i Albertslund uden for København, oplyser Københavns Vestegns Politi. 

Han blev anholdt lørdag i Albertslund og er blevet sigtet for medvirken til drabsforsøg i bydelen tirsdag 3. april om eftermiddagen, da en tilfældig mand blev skudt i benet, oplyser Københavns Vestegns Politi. 

Den dag affyrede en gruppe personer flere pistolskud mod en bil i krydset Albertslundvej og Roskildevej. Et af skuddene ramte en tilfældig fodgænger i benet.

Den 19-årige nægter sig skyldig.

Yderligere fire anholdt

Yderligere fire er natten til søndag anholdt for trusler, der ifølge politiet også hænger sammen med sagen om skyderierne. 

Den 19-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup, hvor en dommer besluttede at varetægtsfængsle ham indtil 18. april.

De fire andre anholdte fremstilles i grundlovsforhør søndag eftermiddag.

Der er ikke oplysninger om, hvor gamle de fire er. De blev anholdt natten til søndag, da de opførte sig truende over for en civil politibil, som de antog for at tilhøre rivaliserende kriminelle, oplyser politiet.

- Det er vores vurdering, at de fire mænd agerede vagtvirksomhed. Det vil vi naturligvis ikke acceptere, og det bliver der slået hårdt ned på, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

Han bebuder også, at politiet vil slå hårdt ned på personer fra det kriminelle miljø, hvis de træffes på gaden iført skudsikker vest.

- Vi er på gaden døgnet rundt for at bringe dette til ophør og genoprette trygheden i området, siger han.

Tidligere på ugen blev en ung mand varetægtsfængslet i to uger for trusler, der hænger sammen med skudepisoderne.

Kamp om hashmarkedet

Politiet har oplyst, at de mange skyderier i Albertslund menes at hænge sammen med, at folk i det lokale kriminelle miljø kæmper om hashmarkedet.

Det seneste skyderi fandt sted fredag morgen ved 04-tiden, da der blev skudt flere gange mod et hus i Oksens Kvarter. Ingen kom til skade.

Forud var en 23-årig mand torsdag aften blevet ramt flere gange på tæt hold på adressen Bækgården 7.

En 23-årig mand blev torsdag aften ramt flere gange på tæt hold på adressen Bækgården 7.
En 23-årig mand blev torsdag aften ramt flere gange på tæt hold på adressen Bækgården 7.
Foto: Steven Knap

I alt har der været seks skyderier på en uge. Et hus på Tranehusene 4 er tilsyneladende centralt i konflikten. Tre nætter i træk - natten til mandag, tirsdag og onsdag - blev der affyret skud mod dette hus. Selv om der var folk i huset, blev ingen ramt.

I forbindelse med skyderierne har politiet oprettet visitationszone i dele af Albertslund Kommune. Den varer foreløbig indtil 1. maj.

/ritzau

Her kan du se et kort over skyderierne i Albertslund i den forgangne uge:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik