Fem kommuner bryder loven, når de kun skriver til mor

Helsingør, Hvidovre, Rødovre, Allerød og Ishøj kommuner har brudt ligestillingsloven ved kun at sende breve om skoleindskrivning til barnets mor.

Det viser en rundringning foretaget af P4 København, og det er ifølge en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet i strid med ligestillingsloven.

Det er vigtigt, at kommunerne ikke gør forskel på mor og far. Det mener Ask Hesby Krogh, der er teamleder for ligestilling hos Institut for Menneskerettigheder, som også har undersøgt området.

- I og med at man fra kommunens side placerer mor og far i to forskellige roller, så kan det virke omsonst i moderne familier, hvor man er fælles om at passe børn og tage ansvar, siger Ask Hesby Krogh til DR P4 København.

Fremover vil både mor og far til børn i Allerød, Ishøj, Helsingør, Hvidovre og Rødovre modtage skoleindskrivningsbreve om deres fælles børn. Det skriver DR P4 København.

Han frygter, at faderen bliver sat udenfor, når han ikke ved ligeså meget som moderen om deres fælles barns hverdag.

- Det sender et signal om, at det er moderens ansvar, og man kommer til at køre fædrene ud på et sidespor, fordi de simpelthen ikke har den samme indsigt i deres børns liv, som mødrene har, siger Ask Hesby Krogh til DR P4 København.

Lisbeth Lentz, der er børne- og kulturdirektør i Ishøj Kommune, var ikke klar over reglerne:

- Vi har haft tradition for at sende til mor, og vi har ikke været opmærksomme på, at vi har overtrådt ligestillingsloven, men det er vi blevet opmærksomme på nu, siger hun til DR P4 København.

I Allerød Kommune vil man få ændret i det IT-system, som sørger for at sende brevene ud til forældrene.

- Det handler om, at man krydser af i en menu, hvor man vælger at begge forældre får brevet. Det koster nogle penge, men det er ikke teknisk svært, siger Jesper Holdflod Pallesen, kommunikationschef i Allerød Kommune til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere