Fem dage i en gammel spand - I dag starter udfordringen

En stribe gamle biler er søndag taget på en rejse gennem Europa.

250 gamle biler kører søndag fra København mod Estland, gennem Tyskland, Polen, Litauen og Letland. 

The Carbage Run skydes nemlig igang, og det er - som navnet antyder - et motorløb for køretøjer, der mest af alt kan betragtes som skrald. 

Udfordringen består i at rejse flere tusinde kilometer gennem Europa på fem dage og bringe det gamle vrag over mållinjen, og derfor er det et krav af bilen skal være mindst 15 år gammel. 

I Carbage Run skal de deltagende biler være mindst 15 år gamle og så skal både bilen og chaufførerne klædes ud, inden de bevæger sig afsted på den 2500 kilometer og fem dage lange orienteringsrute, der ender i Litauen.

Har kørt flere gange rundt om jorden

De gamle øser er pyntet med alt fra guldhorn til pengesedler og undertøj. Og langt de fleste chauffører er ganske optimistiske.

Blandt andre Kasper Hansen, der deltager for anden gang i hans gamle røde kasse:

-  Der er lys og lygter, så den kan sagens køre. Vi krydser fingre for, at den holder. Den klarede turen sidste år, og den har snart samlet kørt over 500.000 kilometer, så mon ikke den klarer en tur mere, siger han glad til TV 2 Lorry om den gamle dame.

Kasper Hansens gamle røde bil har kørt, hvad der svarer til mere end 10 gange rundt om jorden. 
Kasper Hansens gamle røde bil har kørt, hvad der svarer til mere end 10 gange rundt om jorden. 
Foto: TV 2 Kosmopol

Skaf en positiv graviditetstest

The Carbage Run er startet for fem år siden i Holland, som en pendant til løb med luksusbiler. I Danmark blev løbet introduceret i 2015, og nu findes der både et sommerløb og et vinterløb. 

Det handler ikke nødvendigvis om at komme først på turen, men om at løse en daglig udfordring, der giver point til bilisten. 

Tidligere års opgaver har blandt andet været at skaffe et kondom med kiwismag i Tjekkiet eller en positiv graviditetstest i Italien.

 
 
Foto: The Carbage Run
\n      

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik