Fem borgmestre i nyt fremstød for nationalpark

Medelemmerne af Folketingets Miljø- og Fødeudvalg har fået en invitation til et besøg i den planlagte naturpark, Kongernes Nordsjælland

Halvandet år efter at fem nordsjællandske kommuner kom med det seneste forslag til nationalpark Kongernes Nordsjælland til miljøministeren, er der nu udsigt til, at der - måske - bliver taget stilling til, om parkforslaget skal realiseres eller hældes ned ad brættet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Samtlige partier, der står bag forliget om naturparkerne, skal mødes 30. august, og borgmestrene i kommunerne Helsingør, Fredensborg, Hillerød, Halsnæs og Gribskov lægger forinden op til en ny kampagne for det park-forslag, som de i sin tid sendte til kollegerne på Christiansborg.

-Vi er fem kommuner og flere end 200 private lodsejere, som er parate til at komme ud over stepperne, hvis der kommer en positiv beslutning, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K) til Frederiksborg Akts Avis.

Til avisen siger hun videre, at kommunernes projekt flugter perfekt med den naturpakke, Folketinget tidligere i år vedtog.

-Man ønsker øget biodiversitet og nemmere adgang til naturen. Begge ting kan Kongernes Nordsjælland opfylde, dels ved at omlægge mere skov til urørt skov, dels på grund af parkens beliggenhed tæt på storbyen. Samtidig er vores forslag, som det eneste parkområde herhjemme, 100 procent frivilligt baseret med tilmeldte lodsejere, en ting, som især DF har ønsket, siger borgmesteren, lyder det.

 

 

 

Invitationen til folketingspolitikerne om en rundtur i Kongernes Nordsjælland omfatter ifølge Frederiksborg Amts Avis en sejltur på Esrum Sø, en køretur gennem Gribskov og en frokost på Esrum Kloster.

Medlemmerne af udvalget har endnu ikke svaret på invitationen.

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik