Fejl i hver tredie sag med syge borgere

Der er fejl i mere end hver tredje sag, hvor syge borgere klager over, at kommunen har raskmeldt dem og stoppet deres sygedagpenge.

Sådan har det været de seneste syv år. Det viser nye tal fra Ankestyrelsen, der har opgjort, hvordan det er gået med klagesagerne over sygedagpengelovens paragraf om udarbejdsdygtighed tilbage fra 2008.

Til efteråret starter Ankestyrelsen en undersøgelse af kommunernes sagsbehandling af sagerne. Det er FTF og LO, der har krævet en såkaldt praksisundersøgelse, der har fået opbakning af beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Vi synes, der er for mange, der er nødt til at klage. Vi er nødt til at finde ud af om retsgrundlaget i kommunernes sagsbehandlingen er i orden. Hvis det er det, er der måske brug for at se på, om loven er rimelig, siger Jette Høy, konsulent i FTF til Avisen.dk.

Tallene fra Ankestyrelsen omfatter stort set kun sager efter den gamle lovgivning. I 2013 faldet tallet ellers et enkelt år, så Ankestyrelsen vurderede at, der nu kun var fejl i 25 procent af sagerne. Men sidste år gik det den gale vej igen, oveni købet til det højeste nogensinde, nemlig 37 procent.

I Kommunernes Landsforening siger kontorchef Niels Arndt, at når man ser på andelen af afgørelser som Ankestyrelsen ændrer eller sender til ny behandling i kommunen, så må man tage i betragtning, at antallet af klagersager udgør en overordentlig lille andel af det antal afgørelser, som kommunerne træffer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik