FDM taber sag om kringlede parkeringsregler

Dronningegården i Indre København har så kringlede parkeringsregler, at det koster bilisterne bøder for millioner. Men skiltningen er korrekt, besluttede Fogedretten i dag.

Området Dronningegården i Indre København er lidt anderledes end andre steder, når det handler om parkering.

Her skal man nemlig både betale for den ene time, man må holde der - men samtidig huske at sætte P-skiven.

Sådan har det været siden 2012 - og det er der mange bilister, som har svært ved at forstå. Faktisk så mange, at der i de sidste tre år er givet 8000 parkeringsafgifter i området.

Parkeringsreglerne har medført en lang række klager til kommunen - nogle af dem ført af bilisternes organisation FDM, der heller ikke forstår skiltningen.

- Jeg synes ikke skiltningen er god nok. Når der er så stort et antal folk, der ikke forstår reglerne, så er der noget galt med enten ordningen, den måde man skilter på, eller begge dele.

Sådan siger Dennis Lange, jurist hos FDM, der var med til at starte sagen.

Men den udmelding var Fogedretten ikke enig i i dag - og valgte at give Københavns Kommune medhold - der er ikke noget galt med skiltningen.

Alligevel erkender Center for Parkering, at reglerne giver udfordringer for bilisterne - og vil derfor nu undersøge, om man kan ændre på reglerne, så de bliver nemmere at forstå.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik