FCN vil overraske russisk fodboldbjørn

Zenit St. Petersborg vandt 1-0 over FC Nordsjælland i den første kamp, men sjællænderne går efter miraklet.

FC Nordsjælland satser på at komme i et europæisk gruppespil i efteråret. Og selv om det bliver svært, så er drømmen om Champions League ikke slukket med sidste uges 0-1-nederlag til Zenit St. Petersborg.

I aften venter returkampen i Rusland, og FCN-træner Kasper Hjulmand har ikke opgivet at lave sensationen.

- Jeg glæder mig da til kampen. Det er en gylden mulighed for at se, om vi kan lave en overraskelse.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er blevet nemmere efter den første kamp, fordi de er meget stærke hjemme, og de føler sig formentlig endnu bedre til rette end på Farum Park. Rent objektivt er det en svær opgave, men vi har før lavet resultater i svære kampe, minder Hjulmand om.

Vi er underdogs - siger Hjulmand

- Zenit er topfavoritter, og vi er bigtime underdogs, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at spille en god kamp og forhåbentlig præstere en overraskelse, siger han.

Hvis FCN skulle vinde sammenlagt over Zenit, så venter yderligere to kampe mod en svær modstander i den afgørende playoff-runde om at komme i Champions Leagues gruppespil.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få flere europæiske kampe ind på klubbens konto. Det er nogle fantastiske kampe for spillerne og hele holdet at være en del af, så vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at komme i et europæisk gruppespil. Det skal der ikke herske tvivl om, siger Hjulmand.

Russernes offensiv er uhyggelig

Taber FCN, kan holdet se frem til at spille to afgørende kampe om at komme i gruppespillet i Europa League.

- Vi kan ikke komme uden om, at Zenit er et top-to-hold i Rusland. CSKA Moskva er lige gået forbi dem i denne sæson, men ellers har Zenit vundet mesterskabet eller blevet nummer to.

- De har før vundet Europa League, de har spillet i Champions League og lavet gode resultater. Og deres offensiv er helt uhyggelig. Deres defensiv lider de lidt under, men de har lige købt en ny back. Men man kan sige, at deres offensiv er stærkere end deres defensiv, vurderer Hjulmand.

Han fremhæver Zenits offensive stjerner Axel Witsel, Hulk, Andrei Arshavin, Viktor Fayzulin, Danny og Alexander Kerzhakov.

- Deres organisation er knapt så organiseret, som det vi mødte hos Shakhtar Donetsk sidste år eller hos CSKA på La Manga i år.

- Men deres individuelle kvaliteter er uhyggelige. Det, de offensive spillere kan gøre ud af ingenting, er rigtigt stærkt.

- Derfor skal vi være ufatteligt stærke i kollektivet, og vi skal have nogle positioner på banen, som kan forvirre dem. Det er det, vi altid forsøger. At spille skævt mod nogen, som har bedre spillere end os, forklarer Hjulmand.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

20_percent

playMød "verdens bedste bomvagt": Jensen har en særlig opgave i Lyngby Boldklub

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere