FCK moser sønderjyder ned mod stregen

Sønderjyske er faretruende nær nedrykningsstregen, efter 0-3-nederlag til FCK og en lektion i angrebsfodbold.

Selvom Sønderjyske lagde både flot og offensivt ud mod FC København, pustede de nykårede mestre sig efter en søvnig start op og leverede i store dele af kampen en række eksempler på fremragende angrebsfodbold.
Derfor måtte træner Michael Hemmingsens sønderjyder fortjent indkassere et nederlag på 0-3 og er dermed fortsat faretruende tæt på nedrykningsstregen i Superligaen.
Et halvfuldt parken overværede søndag eftermiddag en både underholdende og offensiv gang fodbold, hvor begge mandskaber primært kan roses for deres indsats på modstanderens banehalvdel.
De første femten minutters spil bar tydeligt præg af et sønderjysk hold, som er klar over dets pressede situation i den nervepirrende ende af Superligaen. Således virkede særligt gæsternes offensive spillere overordentligt veloplagte.
Især Kenneth Fabricius havde et par nærgående forsøg efter fornemt kombinationsspil, og også den lille Quincy Antipas kørte i flere omgange rundt med københavnernes backer.
FCK'ernes defensiv indledte kampen lidt svingende, og der var flere tegn på, at Ståle Solbakkens eksperimenter med mange udskiftninger og forsøg på at integrere udskiftningsspillere i truppen, risikerer at koste mestrene point i de kommende runder.
Et eksempel herpå kom allerede efter to minutters spil, hvor hollandske Jos Hooiveld i et kikset tilbagelæg headede bolden af sted til en friløber, som Kenneth Fabricius burde have omsat til mål.
Men efter FCK'ernes lidt passive start gik det hurtigt. To af mestrenes helt store offensive oplevelser i denne sæson trådte endnu engang i karakter. Både Jesper Grønkjær, men særligt ligaens topscorer, Dame N'Doye, var i spillehumør.
Efter 16 minutters spil serverede N'Doye via brystet bolden for fødderne af Thomas Kristensen, der ganske uopdækket kunne sende bolden af sted mod målets modsatte hjørne.
Kort efter tog N'Doye igen brystet til hjælp, da han på elegant vis tæmmede en høj bold fra Grønkjær, tog et enkelt træk og sendte bolden op i målhjørnet.
I anden halveg forsvandt en del tempo ud af kampen, inde Dame N'Doye med kort tid igen sendte sit 21. sæsonmål ind bag Nathan Coe i sønderjydernes mål.
Med Sønderjyskes nederlag ligger de blot et enkelt point over stregen og går dermed fem nervepirrende sidste runder i møde.