FCK i orkanens øje

Uroen fortsætter i Parken Sport & Entertainment, og midt i det hele står et fodboldhold, der snart skal begynde sæsonen

.

Da FC København i maj sikrede sig det danske fodboldmesterskab, var holdets træner, Ståle Solbakken, ekstra stolt. Det var han, fordi hans mandskab havde formået af bevare fokus på det sportslige i en sæson, hvor der var masser af blæst omkring klubben.

Den norske træner må blive ufattelig stolt, hvis det i den kommende sæson lykkes at genvinde mesterskabet. For siden hans spillere fejrede mesterskabet, har blæsten kun taget til og nærmer sig nu orkanstyrke.

Tirsdag smed Flemming Østergaards afløser, Lars Johansen, tøjlerne efter kun to måneder på posten som bestyrelsesformand. Han kunne simpelthen ikke skaffe ro i bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment.

Lars Johansen understregede for ganske få dage siden, at fodboldholdet FC København også fremover skulle være en del af underholdningskoncernen, og gik dermed i rette med storaktionæren Karl Peter Korsgaard Sørensen, der ikke ville udelukke et salg. Nu er Lars Johansen ude, mens Karl Peter Korsgaard Sørensen har konsolideret sin og medinvestor Erik Skærbæks magt i bestyrelsen. Dermed opstår der igen tvivl om fodboldholdet fremtid.

Skulle FC København ende med at forlade virksomheden, som FCK Håndbold allerede har gjort det, så vil det være en katastrofe, vurderer Billy Adamsen, der er tidligere kommerciel direktør i Malmö Arena og nuværende strategidirektør hos rådgivningsbureauet Sylvester Hvid og Co.

- Parken og fodbold er flettet sammen. Fodbold er grundlaget for det hele. Når man taler om at sælge fodbolden fra, så ødelægger man så meget i organisationen, i brandet og i identiteten. Det vil få uoverskuelige konsekvenser at skille det ad, vurderer Billy Adamsen.

Ny formand er Hans Munk Nielsen, der sad i bestyrelsen i forvejen. Han skal nu forsøge at skabe ro i den stridslystne bestyrelse. Og hans første udmelding må glæde dem, der gerne ser FC København forblive i Parken.

- FC København er ikke til salg. Intet er sat til salg, og det bliver det kun, hvis bestyrelsen sætter det til salg, og det er der ikke planer om. Vi skal få de enkelte forretninger til at give overskud - strategien er at holde fast, sagde Hans Munk Nielsen til TV2 News, da han efter en lang dags mødeaktivitet forlod Parken sidst på dagen.

Men han understregede samtidig, at der skal styr på forretningen i koncernen, der har opbygget alt for stor gæld og gik ud af 2010 med et underskud på en kvart milliard kroner.

- Der skal skabes overskud og udbetales udbytte til aktionærerne, lød udmeldingen.

Da fodboldforretningen kører med underskud, når der ikke er Champions League-deltagelse på programmet, kan den ikke vide sig helt sikker. Men Billy Adamsen håber, at til salg-skiltet bliver i Parkens kælder eller sættes på andre forretningsområder.

- Værdien for virksomheden ligger i at være centrum for idræt i København, og det er man i fuld gang med at ødelægge. Nu bruger de kræfterne på at skifte formand og fratage æresmedlemsskaber - det er grænsende til det uansvarlige, siger Billy Adamsen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik