FCK fortsætter sin sejrsmarch i Silkeborg

Silkeborg formåede at ryste FCK, men den danske mester vandt 3-0 takket være stor rutine og flot angrebsspil, som ingen danske hold for tiden kan dæmme op for.

FC København havde søndag ingen problemer med at omstille sig fra onsdagens Champions League-opgør på Camp Nou mod FC Barcelona til Superliga-kampen på Silkeborg Stadion, hvor det blev til en københavnsk 3-0-sejr.

Den danske mester stillede op i noget nær stærkeste opstilling, og Cesar Santin fik genvalg og dermed mulighed for at svare igen på kritikken, efter han havde flere store afbrændere mod Barcelona.

Hans svar kom i det 17. minut, da han efter hurtigt kombinationsspil med Dame N'Doye i feltet sparkede bolden i mål ti 1-0. Offensiven var i det hele taget FCK's farligste våben, og ofte var Silkeborg-forsvarerne et skridt efter deres modstandere i kampen om bolden.

Silkeborg havde dog stadig stor ære af kampens første halvleg, da værterne med en offensiv indstilling turde udfordre FCK, og det voldte faktisk mesteren store problemer.

På blot en halv time havde Silkeborg haft fire muligheder, der fik hjemmepublikummet til at råbe op i ærgrelse, og FCK-træner Ståle Solbakken til frustreret at kalde sine spillere på plads.

I anden halvleg satte FCK tempoet ned og spillede rutineret bolden sikkert rundt, mens Silkeborg-spillerne faldt længere tilbage på banen og mistede noget af den angrebsivrighed, som de havde udvist i første halvleg.

Martin Vingaards scoring til 2-0 og Christian Bolaños' mål til 3-0 var en fortjent konsekvens af FCK's rutinerede taktik, som bestemt ikke overanstrengte spillerne.