FC Nordsjælland tilslutter sig velgørenhed som første klub i verden

Fodboldklubben annoncerer, at den som den første klub i verden tilslutter sig det globale velgørenhedskoncept Common Goal, hvor en procent af løn og indtægter doneres.

FC Nordsjælland, der i aftes fejrede bronzemedaljer i Superligaen, annoncerer, at klubben fremover vil donere en procent af løn og indtægter til velgørenhedsorganisationen Common Goal.

Den spanske verdensstjerne Juan Mata er medstifter af velgørenhedsorganisationen.
Den spanske verdensstjerne Juan Mata er medstifter af velgørenhedsorganisationen.
Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Konceptet i velgørenhedsorganisationen er, at figurer i fodboldens verdens, hvor pengemasserne ofte er enorme, donerer én procent af lønnen til organisationen, der bruger fodbold som katalysator til at skabe forandringer i fattige områder.

- Vi er hamrende stolte over, at vi er den første klub, som træder ind i Common Goal. Vi ved, at flere andre klubber i større ligaer lige nu venter på at kunne slutte sig til, siger FC Nordsjælland-direktør Søren Kristensen.

- Vi er en klub, der gerne vil gøre, som vi siger, vi gør. Om det handler om ligestilling, om at udvikle på ungdommen eller om at gøre en forskel i vores lokalmiljø.

Via medlemskabet beslutter FC Nordsjælland sig for at donere en procent af stadionindtægterne, mens klubbens ledere også donerer en procent af lønnen.

Medstifter og initiativtager til konceptet er Manchester United-spilleren Juan Mata, der har vundet både VM og EM med det spanske landshold. Han glæder sig over, at FC Nordsjælland har valgt at gå med i velgørenhedskonceptet.

- Lige siden mit første møde med folkene fra FC Nordsjælland, senest med Cheftræner Kasper Hjulmand og Bestyrelsesformand Tom Vernon, har jeg følt, at FC Nordsjælland er et frisk pust i den professionelle fodboldverden. De gør tingene på en måde, som jeg synes, er dybt fascinerende og helt rigtig, siger Juan Mata i en pressemeddelelse.

Hvad er Common Goal?

Common Goals ambition er at forene fodbolden som én kæmpe klub med spillere, trænere, klubber, fans og beslutningstagere, så 1% af alle penge i den professionelle fodboldverden vil kunne kanalisereres ud til de steder og mennesker, der har brug for dem til at kunne få alt fra rent drikkevand, ligestilling, manglende uddannelse og bekæmpe fattigdom.

Hvorvidt klubbens spillere også vil donere en procent af lønnen, er op til spillerne selv. Men ifølge den ledsagede pressemeddelelse skulle flere spillere have givet tilsagn om dette.

FC Nordsjællands målmand Runar Alex Runarsson har siden december selv været løndonor til velgørenhedsorganisationen, der indtil videre tæller 48 spillere. Danmarks landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er også blandt de løndonerende spillere.

Netop Kasper Schmeichel var at finde på klubbens stadion i Farum i går, hvor han overså indskrivelsen af klubben i Common Goal-projektet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik