FC Nordsjælland slået i 'sneboldkamp'

FC Nordsjælland måtte indkassere et 1-2 nederlag i snevejr i Farum.

Sæsonens første superligakamp i snevejr blev afviklet lørdag eftermiddag i Farum. Det håndterede gæsterne fra Sønderjyske bedst og slog FC Nordsjælland med 2-1.

Johan Absalonsen var kampens skarpeste med to scoringer - en i hver halvleg - og han står nu noteret for syv ligascoringer i sæsonen.

Det var anden sejr i sæsonen på Farum Park for Sønderjyske, der også vandt opgøret i superligaens første spillerunde i juli. Dengang blev kampen afviklet i noget bedre fodboldvejr.

De to hold lå inden kampen placeret i midten af rækken med 22 point, men Sønderjyskes første sejr i fire kampe sender holdet op på femtepladsen.

Trods sne og kulde lignede det ikke to hold, som hellere ville ned og have en varm kop te. Begge hold var angrebslystne og jagtede sejren.

Det gav en underholdene første halvleg, som først blev forløst i slutningen med to mål på under et minut.

Først bragte Johan Absalonsen gæsterne foran. Tommy Bechmann valgte at hoppe over bolden efter et indlæg, og bag ham stod Johan Absalonsen klar, og han bankede bolden fladt i målet.

Føringen holdt dog kun i få sekunder. Umiddelbart efter at have givet bolden op slog Marcus Ingvartsen et indlæg fra højre side. Inde foran mål dukkede den fremadstormende back Patrick Mtiliga op, og han kastede sig ind i bolden og dirigerede udligningen i nettet. Det var ekslandsholdsspilleren første superligamål i over to år.

Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen kom i fokus få minutter inde i anden halvleg, da han tildelte Sønderjyske et straffespark til hjemmeholdets store frustration.

Forsvarsspilleren Ramon Rodrigues mente, at det var ham, som skulle have haft frispark, da han lige som Marc Pedersen røg en tur i kunstgræsset.

De langsomme gengivelser viste, at det var Marc Pedersen, som havde prikket til bolden først og blev nedlagt og ikke omvendt. Dermed synes straffesparket korrekt.

Udførelsen var der til gengæld ingen usikkerhed omkring. Johan Absalonsen sparkede bolden fladt midt i målet, mens målmand David Jensen var gået til sin egen venstre side.

Imens var snevejret taget til, og flere steder på banen begyndte sneen at lægge sig. Det gav flere situationer, hvor spillerne var ved at glide, men vejret kan næppe tilskrives hele skylden for, at chancerne blev færre.

Begge hold fik en stor mulighed for at score, men henholdsvis Baldur Sigurdsson og David Moberg Karlsson viste uskarphed.