FC Nordsjælland møder stærke russere i CL-kval

Det stærke russiske hold Zenit St. Petersborg bliver modstanderen for FCN i Champions League-kvalifikationen.

Fodboldklubben FC Nordsjælland skal møde den russiske klub Zenit St. Petersborg i tredje kvalifikationsrunde til Champions League.

Det blev resultatet af fredagens lodtrækning i Nyon.

Dermed står det klart, at de danske vicemestre får en meget hård vej mod Champions League-gruppespillet.

Hvis FCN overvinder Zenit St. Petersborg, venter en formentlig mindst lige så stærk modstander i playoff-runden, som er sidste hurdle før gruppespillet.

FC Nordsjælland var sidste år med i gruppespillet i Champions League.

Klubben opnåede ét point i de seks gruppekampe mod Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk. Det resulterede i en sidsteplads i gruppen.

Zenit St. Petersborg var også med i gruppespillet, hvor klubben blev nummer tre efter Malaga og Milan. Zenit hentede syv point i de tre gruppekampe og sluttede foran Anderlecht i gruppen.

Som nummer tre i gruppen blev den russiske klub herefter overflyttet til Europa League.

Her blev schweiziske FC Basel stopklods i 1/8-finalerne med en samlet sejr på 2-1, efter at Zenit i runden forinden havde sendt engelske Liverpool ud.

Zenit St. Petersborg har for nylig hentet Andrei Arshavin tilbage fra engelske Arsenal, og klubben har også sikret sig Anatoliy Tymoshchuk fra Bayern München.

Herudover er den brasilianske landsholdsangriber Hulk et af klubbens kendte navne.

Klubben trænes af italieneren Luciano Spalletti.

Zenit St. Petersborg vandt i 2008 Uefa Cuppen, forløberen for Europa League.

FC Nordsjælland er klar underdog i mødet med det russiske hold, men selv hvis det ender med samlet nederlag til Zenit, har de danske vicemestre stadig en europæisk mulighed i den forestående sæson.

Taber FCN samlet til Zenit, indtræder Farum-klubben i fjerde og sidste kvalifikationsrunde i Europa League, hvor der spilles om billetter til gruppespillet i den turnering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik