FC København henter prominent forsvarsprofil.

Den 35-årige forsvarer Olof Mellberg har skrevet en toårig kontrakt med de danske mestre.

Mindre end to uger før starten på superligasæsonen har mestrene FC København hentet prominent forstærkning til forsvaret.

Klubben meddeler tirsdag, at man har skrevet kontrakt med den svenske veteran Olof Mellberg, der senest har spillet for Villarreal i Spanien.

35-årige Mellberg tager en betragtelig mængde erfaring med til den danske hovedstad: Han har optrådt hele 117 gange på det svenske landshold, været med i seks slutrunder og spillet i store klubber som Juventus, Aston Villa og Olympiakos.

- Det er en usædvanlig stor portion rutine, vi får tilknyttet FC København i Olof Mellberg. Og vores samtaler med ham har ikke efterladt tvivl om, at sulten og vinderinstinktet stadig driver ham, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen i en pressemeddelelse.

Mellberg stoppede på det svenske landshold efter EM i Polen og Ukraine sidste sommer, hvor han blandt andet scorede et af de svenske mål i 2-3-nederlaget til England.

Med sit imponerende cv bliver han et af de største navne, der har optrådt i den danske liga, men den store svensker ser frem til den nye udfordring.

- Historikken omkring FC København taler for sig selv, synes jeg. Det er en topklub i Skandinavien, der vinder mesterskaber og har skabt sig et navn i Europa. Det er der ikke mange skandinaviske klubber, der har, siger Olof Mellberg.

- Jeg kender også flere spillere, der har repræsenteret FCK, og alle har snakket positivt om klubben og livet i København.

- Frem for alt føler jeg, at jeg kan bidrage på banen, men jeg håber også at bidrage med min erfaring uden for banen fra de forskellige klubber, jeg har spillet i, siger Olof Mellberg.

Efter sidste sæson tog FC København afsked med midterforsvareren Sölvi Ottesen, og det er det hul, der nu bliver lukket af den svenske forsvarsveteran.

Han kommer i første række til at konkurrere med sidste sæsons førstevalg, Kris Stadsgaard og Ragnar Sigurdsson, om pladserne i det centrale forsvar foran målmand Johan Wiland.

Olof Mellberg kommer til at spille med trøje nummer fem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik