Favoritterne fra København Håndbold booker pokalfinale

København Håndbold tog fra i anden halvleg og slog sikkert Aarhus United i den ene pokalsemifinale.

København Håndbold spillede sig fredag i håndboldkvindernes pokalfinale.

Det skete, da Aarhus United blev besejret 27-19 i den ene semifinale ved Final 4-stævnet i Jysk Arena i Silkeborg.

Kampen i Santander Cup var i høj grad et opgør mellem top og bund, da topholdet i HTH Go Ligaen var oppe imod den nye aarhusianske klub, der ligger på tiendepladsen i ligaen.

Det var dog ikke et tema hos københavnerne. 

- Inden kampen talte vi ikke om, at vi var favoritter. Vi havde den samme opladning, som vi plejer. Vi kørte de samme, faste rutiner og forberedte os på samme måde, som til hvilken som helst anden kamp, siger cheftræner i København Håndbold, Claus Mogensen, efter sejren.

Aarhus United opstod, da SK Aarhus lukkede. Licensen er fra SK Aarhus, men ellers er der skiftet ud i både spillertrup, trænerstab og ledelse.

Klubben har været i gang i lidt over et halvt år, og derfor var der alt at vinde mod ligaens tophold.

Aarhus kom da også fint i gang, og Amanda Brogaard bragte outsideren foran 2-0.

Føringen fik dog hurtigt ben at gå på, og København var efter 11 minutter foran 5-2 efter scoringspause på otte minutter hos aarhusianerne.

Simone Petersen udlignede til 6-6 for Aarhus efter 23 minutter, hvor mange tekniske fejl var medvirkende til, at København ikke rigtig havde fået gang i spillet.

Det lykkedes dog favoritterne at gå til pause med en 10-7-føring, og Aarhus havde fortsat udfordringer offensivt mod københavnernes defensive forsvar.

Samtidig havde københavnerne problemer med at komme op i gear.

- Vi var uskarpe i første halvleg og spillede langsomt og var ikke særlig direkte på mål. Vi blev skarpere i anden halvleg og fik den rette afstand til forsvaret og fik nemmere ved at score mål, siger Claus Mogensen.

Aarhus-spillerne sled og slæbte, men bagud 9-16 ti minutter efter pausen var opgaven for stor for Aarhus, der kom bagud 12-22, inden indskiftede Louise Svalastog i sit comeback bragte København foran 23-12.

Louise Svalastog har ikke spillet håndbold siden slutningen af maj på grund af en hjernerystelse.

Herefter var der aldrig tvivl om udfaldet, og København blev finaleklar.

Her venter vinderen af den anden semifinale senere fredag, hvor Team Esbjerg møder FC Midtjylland.

- Jeg har ingen favoritmodstander. De to andre er så tætte, at det er ligegyldigt. Det bliver en svær kampe uanset, hvem vi møder, siger København-træneren.

 

/ritzau


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik