Fastelavn er mit navn... Her kan du slå katten af tønden

Søndag d. 11. februar er det fastelavn. Her er en guide til, hvor man kan slå katten af tønden i hovedstadsområdet.

Rigtig mange børn har allerede fejret fastelavn i vuggestuer, børnehaver, skole og fritidshjem, men faktisk er det først rigtig fastelavn på søndag d. 11. februar. Så hvis det fine hjemmelavede eller dyrt indkøbte kostume lige skal bruges en gang mere, er der masser af festlige fejringer af fastelavn rundt omkring i hovedstadsområdet. 

 

  • Dragør

Fastelavn er en helt særlig højtid i Dragør. Man mener nemlig, at hollænderne tog traditionen med sig, da de kom til det sydlige Amager i 1500-tallet.

Traditionen tro bliver fastelavn fejret med tøndeslagning fra hesteryg. Det er et flot syn at se de pyntede heste og ryttere iført høj hat, hvid skjorte og broderede veste komme buldrende i fuld fart mod tønden med løftet tøndestok - i fuld overensstemmelse med, hvad deres forfædre har gjort i adskillige generationer.

Hvor og hvornår?

Søndag den 11. februar i Dragør. Rytterne tager hul på ruten allerede om formiddagen. Det hele kulminerer med tøndeslagning på Blushøj kl. 16.

Læs mere her

 

  • Statens Museum for Kunst

Her kan du slå katten af tønden, så det runger på hele museet. Der er også fastelavnsomvisning med kig på flotte dragter, masker og den stribede kat i kunsten, mulighed for at lave et kæmpe fastelavnsbillede med de andre børn og så er der fastelavnsboller og varm chokolade i caféen. 

Hvor og hvornår?

Søndag d. 11. februar kl. 12-14 på Statens Museum for Kunst i København. Entrébillet påkrævet. 

Læs mere her

 

  • Greve Museum

Gårdspladsen på Grevegård kommer igen i år til at myldre med små og store udklædte gæster, når der bliver fejret fastelavn på Greve Museum. Mon ikke, der er nogen, der kan fortælle om, hvorfor vi i det hele taget fejrer fastelavn, og hvorfor de stakkels katte i sin tid skulle pines sådan? Der vil være en tønde til de små børn og en tønde til de lidt større. I værkstedet kan der laves fastelavnsris. 

Hvor og hvornår?

Søndag d. 11. februar kl. 11.30 - 15 på Greve Museum. Gratis entré men materialer til fastelavnsris koster penge.

Læs mere her

 

  • Hundested Havn

Børn er garanteret tørre fødder til fastelavnsfest på Hundested Havn, men det er de voksne ikke.

Der vil være en paptønde til de helt små, en tønde til de 4-8 årige og en til de 9-13 årige. Når børnetønderne er slået ned, er det dykkernes tur. De må i bølgerne og slå katten af tønden - sikkert til stor fornøjelse for publikum. En varm dragt anbefales, da vandet er temmelig koldt. 

Hvor og hvornår

Søndag d. 11. februar kl. 11 - 13 på Hundested Havn. Det er gratis at deltage.

Læs mere her

 

  • Kometen i Hvidovre

I Hvidovre er der farverig fastelavnssøndag med en smuttur til Brasiliens eksotiske himmelstrøg.

Master Fatmans Jazzskole inviterer børn med helt om på den anden side af jorden til karnevallets hjemland Brasilien. Eftermiddagen vil blandt andet handle om samba og capoerira, og så er der fastelavnsfest, hvor katten skal slås af tønden.

Hvor og hvornår

Søndag d. 11. februar kl. 14 - 16.30 i Kometen i Hvidovre (tidligere Medborgersalen). Dørerne åbnes en halv time før. Entréprisen er 35 kroner. 

Læs mere her

 

  • Vapnagård i Helsingør

Vapnagård er Helsingørs største bebyggelse, og her vil der blive fejret fastelavn med fællesrasning og konkurrencer med "snørrebåndsspisning" og "bide til bolle" med præmier. I laden vil der være tøndeslagning for både børn og voksne, og kattekonger og -dronninger vil blive kåret sammen med den bedste udklædning. 

Hvor og hvornår

Søndag d. 11. februar kl. 11 - 15 i Kulturhus Syd og Laden i Vapnagård.

Læs mere her

 

  • Zoologisk Have 

Det er også muligt at bruge fastelavnssøndag i Zoologisk Have. Hvis udklædningen endnu ikke er på plads, kan man købe dyrekostumer i Zooshoppen eller blive malet i ansigtet som for eksempel en tiger eller en sommerfugl. Der er tre tønder for børn i aldersgrupperne 0-4 år, 5-8 år og 9 år og derover, så der er noget for alle armkræfter. 

Til sidst kan de friske forældre få lov at svinge køllen på deres helt egen voksentønde.

Hvor og hvornår

Søndag d. 11. februar kl. 10-16 i Zoologisk Have på Frederiksberg. Entrébillet påkrævet

Læs mere her

 

  • Veksø Bygade

I Veksø bliver fastelavn fejret mere end i så mange andre små byer. Hvert år er der et optog bestående af ryttere på udsmykkede heste, et orkester og flere vogne med udklædte personer og kulisser med forskellige temaer. Veksø Bygade bliver spærret af, og rytterne i optoget slår katten af tønden. 

Hvor og hvornår

Søndag d. 11. februar på Veksø Bygade mellem kl. 15-17.

Læs mere her

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik