Faskine-monster skal holde Niels Bohr tør

En 63 meter lang regnvandsfaskine skal fremtidssikre Niels Bohr Bygningen i København.

14 HT-busser på én lang række - og i to lag. Så meget fylder den nye regnvandsfaskine, der netop nu graves ned ud for Niels Bohr Bygningen ved Københavns Universitet.

Den enorme faskine er et centralt element i klimasikringen af Niels Bohr Bygningen, melder anlægsgartnerfirmaet OKNygaard, der står for at grave faskinen ned.

'Faskinen har to opgaver. Den skal holde Niels Bohr Bygningen tør, men lige så vigtigt skal den holde regnvandet på egen matrikel, så vandet ikke løber ud i det offentlige kloaksystem. Det er, som mange ved, belastet nok i forvejen. Det handler om at aflede regnvandet lokalt, siger Ole Kjærgaard, direktør ved OKNygaard, til TV 2 Lorry.

Faskinen placeres ud for Niels Bohr Bygningens store forskerkælder. Her skal en ler-membran langs kældervæggen skal sørge for, at det opsamlede vand kun kan trænge ned i jorden og ikke ind i selve kælderen.

En indbygget inspektionstunnel gør det muligt at komme ind i faskinen og udføre fejlfinding, hvis der skulle opstå problemer.

- Faskinen kommer til at håndtere store mængder regnvand. Derfor er det naturligvis vigtigt, at den virker optimalt og at vedligehold og eventuel fejlfinding kan ske let og hurtigt, så der ikke sker vandskader i de omkringliggende bygninger. Det er det, bl.a. lermembranen og inspektionstunnelen sørger for", siger Henrik Vittrup, projektleder hos OKNygaard.

Regnvandsfaskinen har en volumen på 1305 kubikmeter. Den er 63 meter lang, 8 meter bred og 2,5 meter høj og består af flere end 4500 faskineblokke.

Faskinen forventes at være dækket til inden for de kommende dage, oplyser OKNygaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik