Farvel til natklubber: Madmekka vil åbne i Boltens Gård

Til sommer ønsker folk fra Papirøen at rykker videre til Boltens Gård tæt ved Kongens Nytorv.

Om godt et halvt års tid bliver Boltens Gård i Gothersgade i København forvandlet til et street food-marked.

En del af de erfarne stadeholdere fra sPapirøen ønsker i hvert fald at få revet gårdens gamle natklubber – herunder Nasas gamle lokaler – ned og bygget om. I stedet vil de åbne et madmekka under navnet Boltens. Det skriver Berlingske. 

- Det skal være et internationalt street food-miljø, der kan samle københavnere og turister. Vi håber, at det bliver et folkeligt åndehul, hvor alle på tværs af alder kan føle sig hjemme, og som man altid går fra med en ny oplevelse og en fuld mave. Det er ret enkelt, siger Nik Kongsø, der er formand for stadeholderforeningen hos Copenhagen Street Food, til Berlingske.

Flere siddepladser

Nik Kongsø og de øvrige stadeholdere har de seneste fire år har været del af succesen på Papirøen, som lukker her i december. Men han understreger, at det nye madmarked i Boltens Gård ikke skal ses som en version 2.0 af Papirøen.

Nik Kongsø og kollegaen Jakob Nygaard fra Papirøen har slået sig sammen med pengemanden Lars Moesgaard i forbindelse med overtagelsen af lejemålet af Boltens Gård.

I alt kommer de til at råde over 4000 kvadratmeter inden for og et udendørsareal på 1500 kvadratmeter, hvor der skal placeres mellem 30-35 stande med mad fra hele verden.

I forhold til Papirøen bliver der mere plads, og det skal ifølge Nik Kongsø udnyttes til flere siddepladser, så flere besøgende kan nyde deres mad – også når det er dårligt vejr.

Permanent lejeaftale

Mens lejeperioden på Papirøen hele tiden har været tidsbegrænset, er kontrakten i Boltens Gård permanent – men det betyder også, at der skal betales mere i husleje i forhold til Papirøen. Der er tale om en lejeaftale, som både inkluderer det store baghus, hvor Nasa tidligere lå, samt en række stuelejemål rundt om i Boltens Gård.

Ifølge pengemanden Lars Moesgaard er der investeret omkring 50 millioner kroner i projektet fordelt på mellem 30 og 40 forskellige aktører.

Det forventes, at Boltens slår dørene op i maj 2018.

Københavns Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at der ikke er givet nogen endelig godkendelse til det nye madmekka. 

Københavns Kommune har tidligere forsøgt at flytte hele Copenhagen Street Food til en område under Bispeengbuen. Men den plan kunne parternne bag madmarkedet ikke enes om. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik