Farum-Kommissionens rapport er snart klar

Farum-Kommissionen er endelig klar til at aflevere sin rapport til foråret. Foreløbig pris: 53,4 millioner.

Et årti efter, at Farums daværende borgmester, Peter Brixtofte (V), måtte aflevere borgmesterkæden, er undersøgelsen af hans bystyre nu på trapperne.

Ifølge en redegørelse fra Farum-Kommissionen er den klar til allerede i denne måned at sende et udkast til beretning i høring hos de forskellige parters bisiddere - med en høringsfrist på tre måneder.
Når kommissionen har modtaget høringssvarene, er planen derefter, at den endelige beretning kan færdiggøres og trykkes til afgivelse i foråret 2012.

Oprindeligt skulle Farum-Kommissionen ellers have været færdig med sit arbejde i 2007. Men fristen er flere gange blevet udskudt.
Farum-Kommissionen, som har arbejdet sideløbende med retssagerne mod hovedpersonen, har for øjeblikket seks personer - inklusiv formanden John Mosegaard - ansat i sekretariatet på Kongens Nytorv i København.

Kommissionens to fastansatte fuldmægtige er opsagt til fratræden med udgangen af oktober.
De samlede udgifter løber foreløbig op i 53,4 millioner kroner, hvoraf de 22,5 millioner kroner er gået til lønninger og andre 20 millioner til advokatsalærer.

Det var Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti som - uden om VK-regeringen - i 2002 gennemtvang, at Farum-Kommissionen blev nedsat.
Farum-Kommissionen skal undersøge begivenhederne i Farum Kommune fra 1990 til 2003 og komme med forslag til ændringer af love, administrative bestemmelser eller praksis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nina

playDa Nina fik julehjælp, tænkte hun straks på, om hun nu kunne købe gaven på sønnens ønskeliste

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere