Fartbøller fræser tæt på vejarbejdere: "Jeg bliver så harm"

Sommeren er højsæson for vejarbejde. Og vejarbejderne må se bekymrede til, at bilister åbenbart også har ladet fornuften gå på sommerferie.

Bilister i hobetal blæser på færdselsloven og drøner forbi sommerens vejarbejder.

quote Det er jo et stressmoment for alle parter herude. Så vi er godt brugte, når vi kommer hjem.

Jakob Ferdinand, formand for vejprojektet på Vallensbækvej

De er til fare for sig selv, de er til fare for andre trafikanter - og så er de ikke mindst frygtet af dem, som blot ønsker sig en sikker arbejdsplads: Vejarbejderne.

-  Altså man kan jo ikke sige, at vi har en stille og rolig arbejdsdag - fordi at farten netop er så høj. Det er jo et stressmoment for alle parter herude. Så vi er godt brugte, når vi kommer hjem, fortæller Jakob Ferdinand, der er formand for vejprojektet på Vallensbækvej.

Èt af de steder, hvor bilister drøner hensynsløst forbi. 

Hver sjette bilist blitzet

Både Midt- og Vestsjællands Politi og Københavns Vestegns politi har i denne uge kastet skræmmende statistikker fra vejarbejderne af sig.

Torsdag fangede en fotovogn ved en motorvejsafkørsel i Køge hele 736 bilister med for høj fart. Og på Vallensbækvej i Vallensbæk er 641 bilister blevet blitzet i ugens løb. 

Bare i dag blitzede fotovognen 96 gange - 43 bøder, 27 klip og 26 frakendelser af kørekort. Det svarer til, at hver sjette har overtrådt færdselsloven. 

Og det er tal, der får formanden for vejarbejdet til at dirre:

- Jeg bliver harm over at se på så kort tid, at vores skiltning ikke virker, at folk er så uopmærksomme, al folk er gået på ferie - men alligevel sætter sig ud i en bil og kører med hovedet under armen. Det, synes jeg, sgu ikke er sjovt.

Gruer for det værste opkald

Den højest målte fart på Vallensbækvej var hele 87 kilometer i timen.

quote Jamen det er, at enten en af mine kolleger eller jeg selv skal ringe op til en kone, en kæreste, en datter, <em>whatever</em> det er, og give den frygtelige besked, at der er sket noget herude.

Jakob Ferdinand, formand for vejprojektet på Vallensbækvej

Og eksempler som det giver behov for grundige sikkerhedssnakke blandt vejarbejderne. Den høje fart kan blive farlig for dem, når de skal ud og feje, sætte søm i vejen og generelt bare har deres arbejdsplads klos op ad kørebanen.

Hvis ikke bilisterne snart letter foden fra speederen, så kan Jakob Ferdinand ikke lade vær med at grue for det værste:

- Jamen det er, at enten en af mine kolleger eller jeg selv skal ringe op til en kone, en kæreste, en datter, whatever det er, og give den frygtelige besked, at der er sket noget herude. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik