Fartkontrol i hele landet fra mandag morgen

Politiet sætter i den kommende uge ind med en ny runde fartkontrol i hele landet.

Den kommende uge vil der være ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken.

Politikredsene skruer nemlig op for fartkontrollen på de danske veje. Og det er der god grund til.

Fart er nemlig en af de hyppigste årsager til, at folk bliver dræbt i trafikken, viser statistikkerne.

I 2015 var fart således en faktor i næsten halvdelen af alle dødsulykker i det år.

Indsatsen foregår i uge 19 – altså fra mandag morgen og ugen ud. Politiet havde også i uge 16 i sidste måned ekstra fokus på bilisters hastighedsovertrædelser, og denne gang vil de primært fokusere på strækninger, som er belastet af uheld og hastighedsovertrædelser.  

Fortsætter indsatsen

Men hvis man tror, man kan snige sig uden om kontrollerne, så skal man også forvente, at møde politiet på andre vejstrækninger, lyder det i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

- Høj hastighed kan både være, når man kører hurtigere, end fartgrænsen tillader, eller fordi man kører for hurtigt i forhold til forholdene omkring vejen, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Han fortæller, at hastighedskontrollerne virker. 

- Det er lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller, og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet.

- Derfor fortsætter vi det gode arbejde med blandt andet denne kontrol, siger Christian Berthelsen.

Alt for mange kørte for stærkt i uge 16

Resultatet af den seneste runde fartkontrol tilbage i 16 var nedslående, da politikredsene i TV 2 Lorrys sendeområde sigtede mere end dobbelt så mange bilister, end de gjorde i indsatsugen året før.

- Det er skuffende, at vi ser en stigning. Rådet for Sikker Trafik kører så mange reklamer og kampagner. Vi er ofte i medierne og oplyse om det. Det undrer mig meget, at folk bliver ved at køre for stærkt, sagde Christian Berthelsen i kølvandet på fartkontrollen i uge 16.   

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
     
  • I næsten halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2015 kørte føreren over hastighedsgrænsen.
     
  • I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.
     
  • For høj hastighed er en faktor i 52% af alle dødsulykker i trafikken.
Kilde: Rigspolitiet

Kontrollen i uge 19 er koordineret med Sikker Trafiks kampagne "Sænk farten - før det er forsent". På kampagnens webside kan man blandt andet se, hvad der sker med en bil der droppes fra 12. sals højde og hvad selv en lille hastighedsoverskridelse betyder for bremselængden

Rigtig mange bilister blev taget i at køre alt for stærkt i uge 16, selvom Rådet For Sikker Trafik havde kørt en kampagne op til politiets indsatsuge. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik