Fartelskere vil have lovlige bilræs - men kommuner siger nej

Organisation vil arrangere lovlige gaderæs på Sjælland, men kommunerne siger nej.

I Jylland og på Fyn arrangerer Racedays.dk hvert år flere lovlige gaderæs. Men det har været svært at få kommunerne på Sjælland med på idéen.

Sådan lyder det fra Racedays.dk, der gennem 10 år har arbejdet for at udbrede sporten i Danmark og i 2014 kunne præsentere Danmarks første permanente street bane i Aalborg.

Den seneste tid har politiet i blandt andet Taastrup slået hårdt ned på ulovlige gaderæs. Forleden blev der blandt andet uddelt bøder for 55.000 kroner, da politiet lukkede et ulovligt bilræs på Vestegnen.

Lovlige løb kan stoppe problemer

Racedays.dk mener, at de ulovlige ræs foregår, fordi unge mennesker med hang til fart ikke har et sted, hvor de kan dyrke deres interesse under ordnede forhold. 

Organisationen vil gerne stoppe de ulovlige ræs og i stedet arrangere lovlige, og derfor har man ansøgt flere sjællandske kommuner om at få lov til at lave lovlige arrangementer.

Men det er blevet et nej tak fra kommunerne, og det er ærgerligt lyder det fra Jørgen Zobel, der kører flere lovlige gaderæs hvert år:

- Hvis man får et alternativ, er der noget at vælge imellem. Det kan få flere unge mennesker til forhåbentligt at holde sig væk (fra de ulovlige konkurrencer, red.), siger han til TV 2 Lorry. 

Hvordan skal det foregå?

- Du lukker et gammelt industrikvarter med flad vej. Spær det af, og så kan man køre der. 

Sådan ser det ud, når Jørgen Zobel kører lovligt ræs. Video: TV 2 Lorry og privat

Lover at rydde op

Ifølge Racedays.dk efterlader et fartelskende bilejere altid områderne, hvor der er ræs, i samme stand som modtaget.

Kravene til lovligt gaderæs er en lige vej på minimum 500 meter og mulighed for parkering for cirka 500 – 1000 gæster tæt på vejen. 

Strækningen skal selvfølgelig kunne afspærres i det tidsrum, hvor ræset finder sted - typisk en lørdag eftermiddag eller aften. 

Racedays.dk opfordrer Sjællandske kommuner til at tage kontakt, hvis de vil være forgangskommune. 

Politiet: Et problem hver uge

Københavns Vestegns Politi bekræfter overfor TV 2 Lorry, at man hver weekend oplever bilræs - især på Striben i Ishøj. 

- Hver fredag og lørdag i sommerhalvåret ser vi 400 til 700 biler med unge mennesker, som står og sparker dæk. Når vi er der, kører de ikke om kap. Men så kører de bare til en anden kommune og gør det, siger leder af færdselspolitiet Steen Lyth til TV 2 Lorry. 

- Vi har i år lavet fire samlede indsatser, og det bliver vi ved med, sålænge vi har råd. Vi kommer til at være der flere gange denne sommer, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik