02:29

Den familieejede virksomhed lægger op til en fordobling af ansatte i Hillerød Video: Morten Bisgaard / TV 2 Lorry

Fart på Foss i Hillerød: Ansætter 400 nye medarbejdere

En 10.000 kvadratmeter stor udvidelse skal skabe plads til en fordobling af udviklingsafdelingen i virksomheden Foss.

Det går rigtig godt for den nordsjællandske virksomhed Foss, der producerer udstyr til fødevareindustrien.

Det skal vi have, fordi innovation og det at lave nye produkter er det allervigtigste i vores forretning, for at vokse forretningen.

Kim Vejlby Hansen, administrerende direktør i Foss

Virksomheden er netop påbegyndt en 10.000 kvadratmeter stor udvidelse af sit hovedsæde i Hillerød, som ellers blev bygget for fire år siden. Udvidelsen sker for at skabe plads til de 400 nye medarbejdere, som efter planen skal ansættes inden for de næste par år. 

- Det skal vi have, fordi innovation og det at lave nye produkter er det allervigtigste i vores forretning, for at vokse forretningen, siger Kim Vejlby Hansen, administrerende direktør i Foss, til TV 2 Lorry.

Læs også Dramatisk valg: Borgerne gik på gaden i protest mod borgmester

Udviklingsafdelingen vokser mest

De 400 nye medarbejdere bliver primært ansat i udviklingsafdelingen, som dermed fordobler sin medarbejderstab.

Den her entreprenørånd, det at være god til at finde på ting, det har vi en god kultur for i Danmark.

Kim Vejlby Hansen, administrerende direktør i Foss

Foss udvikler og producerer udstyr der kan måle, hvad der er i fødevarer. For eksempel hvor meget mælken indeholder af protein, fedt og bakterier.

- Det kan sikre, at der rent faktisk er mælk i og ikke alt muligt andet. Og vi kan sikre, at der ikke bliver spild undervejs i produktionen, fordi der kommer noget ind, der gør at man skal kassere produktion, forklarer den administrerende direktør, Kim Vejlby Hansen, til TV 2 Lorry.

Læs også Beboere i Hillerød har levet 17 år i støj og støv

Entreprenørånden betyder meget

Og det er tilsyneladende udstyr, der er efterspurgt. Virksomheden, der tæller omkring 1500 medarbejdere, blev etableret af Nils Foss for 61 år siden og er i dag repræsenteret i 30 lande. 

Sidste år havde Foss en omsætning på 2,1 mia. kroner. At man fastholder at have hovedsæde og udvikling i Danmark, forklarer den administrerende direktør ret simpelt.

- Den her entreprenørånd, det at være god til at finde på ting, det har vi en god kultur for i Danmark. Det innovative. Det er vigtigt for os.

Læs også Hillerød Station skal have omfattende renovering