Farligt hærværk mod cykler

Gerningsmænd fjerner hjulbolte på cykler, så hjulet ryger af, advarer politiet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Igennem de sidste par uger har der været flere tilfælde af groft og farligt hærværk, som er rettet mod cykler i både Furesø og Rudersdal Kommuner. Det oplyser Nordsjællands Politi.

- Vi har modtaget adskillige anmeldelser, man kan godt frygte, at der er en del, som vi ikke har hørt om. Det har vist sig, at ukendte gerningsmænd, sikkert unge mennesker, indfinder sig ved cykelparkeringen ved skolerne i de to kommuner, siger vicepolitikommissær Finn Duris fra Nordsjællands Politi.

Hærværket består i, at gerningsmændene løsner eller fjerner hjulboltene, som fastholder cyklernes forhjul.

Hærværket betyder, at hjul kan falde af under cykling

- Dette afstedkommer, at der er stor fare for, at hjulet kan falde af under kørslen, eller når man prøver at bremse med en forhjulsbremse. Der har også været situationer, hvor der er blevet forøvet hærværk mod bremsekabler, så bremserne ikke virker, når de skal, fortæller Finn Duris.

I flere tilfælde har det betydet, at unge er styrtet eller har mistet herredømmet over cyklen. Heldigvis er ingen endnu kommet alvorligt til skade.

- Hidtil har vi kun set dette uvæsen i Furesø og Rudersdal Kommuner, men vi kan da være bekymret for, om det skulle sprede sig til andre områder. Desværre er der ikke nogen egentlige spor efter hærværket, som kan bruges, så i øjeblikket har vi en lidt skidt sag, så vi håber, at en bred orientering om problemet kan få det bragt til ophør, siger Finn Duris.

- Vi ved, at man på flere af de ramte skoler har talt med eleverne om dette alvorlige problem, og jeg skal da også opfordre forældre til at tage en snak med deres børn om problemet, lyder det fra politiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik