Farlig tattoo-trend breder sig

Tusindvis af unge kommer frygteligt galt af sted med elendige kinesiske tatoveringsmaskiner købt på nettet for få hundrede kroner.

Det stigende antal amatør-tatovører sprøjter det giftige og beskidte medfølgende blæk alt for dybt ind i huden på venner og bekendte.Det skriver metroxpress.

De får ofte alvorlige infektioner og allergier - foruden kløe og en tatovering, som ofte er skuffende grim, skæv og mislykket. Mange ender på Tatoveringsklinikken, Bispebjerg Hospital, fortæller overlæge, professor Jørgen Serup til metroxpress.

»Fænomenet bliver desværre markant mere udbredt. Jeg må på det kraftigste fraråde at købe maskinerne og begynde at tatovere hinanden, for mange - et antal tusind - får tatoverings-komplikationer,« siger han til metroxpress.

Han oplyser, at blækket foruden gifte i nogle tilfælde indeholder bakterier som stafylokokker, streptokokker og colibakterier.

Ugentligt ser Jørgen Serup folk med svære og behandlingskrævende infektioner, som kræver indlæggelse - eller at der bliver sprøjtet antibiotika direkte ind i blodet på dem.

Især bekymrer han sig over fest-tatoveringer, hvor en stor flok unge under beruselse lader en amatør i gruppen tatovere et fælles symbol.

»Nogle er udsat for gruppepres og fortryder - især de, som får skader,« siger Serup til metroxpress.

Per Brødbæk sælger via sit site Tattoo.dk tatoveringsmaskiner til private. Han erkender, at ikke alle kan betjene dem.

»Det er ingen lov mod at sælge det, og det er beklageligt, at nogle kommer galt af sted, men tømrere, læger og professionelle tatovører begår også fejl. Og folk bliver også syge af cigaretter og hårfarver.«


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik