Far og forhandler: "Jeg tror på, at freden holder på Nørrebro"

Khalid Alsubeihi er med i den mæglergruppe, der har forhandlet mellem de rivaliserende bander på Nørrebro. Han tror på den nye fredsaftale.

Med mere end 40 bandeskyderier, 25 sårede og tre dræbte har bandekonflikten ligget som en tæt tåge over dele af Nørrebro siden i sommer.

Men hvis alt går vel, er den tåge nu ved at lette.

I går meldte den gruppe af fædre, der i længere tid har forsøgt at få en fredsaftale på plads mellem de rivaliserende bander, ud, at der er indgået en fredsaftale på ubestemt tid.

- Jeg tror på, at freden kommer til at holde, siger Khalid Alsubeihi, der er en del af mæglergruppen. Han understreger over for TV 2 Lorry, at alle hans udtalelser er personlige og altså ikke på vegne af hele mæglergruppen. 

00:21 Luk video

- Men man kan aldrig være 100 procent sikker, for vi har jo ikke med en homogen gruppe at gøre, fortsætter han.

Banderne har endnu ikke givet hånd

Khalid Alsubeihi fortæller, at hans egne børn ikke er med i nogle af de involverede bander, men at han har involveret sig i forhandlingerne, fordi han som borger er bekymret for sit lokalområde.

Ifølge ham har mæglergruppen forsøgt at forhandle en fredsaftale på plads i løbet af de seneste fire måneder, men på grund af de pågående skyderier og særligt de tre dødsfald, har det været en kompliceret proces.

Læs også Medie: Våbenhvile i bandekrig er nu forlænget

Fædregruppen har holdt møder med de forskellige parter i bandekrigen, og det er på den baggrund, at der nu er indgået en fredsaftale. 

Khalid Alsubeihi fortæller også, at målet er at få de rivaliserende parter til at ville sidde i samme rum og give hinanden hånden. Fredsaftalen er nemlig forhandlet på plads ved at bandemedlemmerne har kommunikeret gennem mæglergruppen. Men på trods af det, er Khalid Alsubeihi stadig optimistisk:

- Det jeg har kunne fornemme indtil videre, det er, at der er et ønske om, at den her krig stopper.