Far nægter drabsforsøg på tvillingedøtre

En 59-årig mand nægter sig torsdag i Københavns Byret skyldig i drabsforsøg på sine fireårige tvillingedøtre.

Pigerne blev livsfarligt såret af knivstik i Ronald McDonald Huset på Rigshospitalet i august 2012. Ifølge sagens anklageskrift har pigerne fået alvorlige mén.

Anklager Søren Harbo har åbnet sagen ved at fremvise billeder af de to piger i prinsessekjoler og ved at afspille den fortvivlede mors opkald til 112.

På opkaldet fortæller hun til operatøren på alarmcentralen, hvordan faren har forskanset sig på stuen med pigerne og en kniv.

- Der er ikke noget personale. Jeg tør ikke gå derind. Og han truer med, at hvis jeg ringer til politiet, så slår jeg pigerne ihjel, hører man moren sige på optagelsen af opkaldet.

Den ene af pigerne har varige mén

Familien opholdt sig på Rigshospitalet, hvor den ene pige flere gange ugentlig var indlagt til dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt.

Politiet kom først ind på stuen, da manden hoppede ud ad vinduet. På stuen fandt man de hårdt sårede piger.

Torsdag i retten støttede den 59-årige mand sig til en krykke, men om det har noget at gøre med faldet fra vinduet, vides ikke.

Pigen, som var i behandling, er blevet så skadet af overfaldet, at hun ifølge sagens anklageskrift muligvis aldrig vil kunne få en livsnødvendig nyretransplantation.

På alarmopkaldet fortæller kvinden til operatøren, at faren før har været fysisk over for hende, og at han er psykisk uligevægtig.

Opkaldet slutter med, at politiet møder moren, som havde gemt sig på et toilet. Efter opkaldet kunne politiet overbringe moren den uhyggelige besked om hendes døtre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere