Fans vil beholde stjernespiller: Samler penge ind

Brøndby IF's stjernespiller Hany Mukhtar, har været så god, at klubbens fans nu har startet en indsamling, så han kan købes fri af sin lejekontrakt.

Det kom som lidt af en overraskelse for de fleste, da Brøndby IF i starten af sæsonen sikrede sig den tyske U21-landsholdsspiller Hany Mukhtar på en lejekontrakt fra portugisiske Benfica.

Hany Mukhtar havde lang vej til en plads i startopstillingen hos portugiserne, men i Brøndby gik han fra dag et direkte ind i startopstilling - og det er der ikke blevet lavet om på siden.

quote  Jeg havde slet ikke regnet med, at det ville gå så stærkt. Det var fuldstændig vanvittigt, men det viser bare det store sammenhold, der eksisterer i den her klub.

Kenneth Andersen, Fan, Brøndby IF

I torsdags var han manden bag Brøndbys avancement til semifinalen i pokalturneringen, da han med to scoringer var med til at sikre 4-2 sejren over Randers FC.

Den offensive profil har spillet så godt, at fansne allerede nu begynder at frygte en fremtid uden ham, når lejekontrakten udløber efter sæsonen. Derfor startede de i fredags en indsamling, der gik langt bedre end forventet.

På bare 8 minutter var de første 10.000 kroner indsamlet til stor overraskelse for Brøndby-supporteren Kenneth Andersen, der står bag projektet - derudover kom en masse henvelser fra folk, der ville donere svimlende summer.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at det ville gå så stærkt. Det var fuldstændig vanvittigt, men det viser bare det store sammenhold, der eksisterer i den her klub. I alt kunne der vel næsten samles 300.000 ind på de første ti minutter, siger Kenneth Andersen til Ekstra Bladet.

Men selvom der stadig er et stykke vej op til de ti millioner, som Hany Mukhtar forventes at koste, så valgte Kenneth Andersen af sikkerhedsmæssige grund at sætte indsamlingen på hjemmesiden caremaker.dk på pause.

quote Jeg har kæmpe sympati for ideen. Men der kan være en række komplikationer i forhold til at få sådan en indsamling ind i vores budget.

Troels Bech, Sportsdirektør, Brøndby IF

I Brøndby glæder man sig over den store velvilje fra fansne, men siger, at det kan være svært i praksis at få tilhængernes penge doneret til et spillerkøb - selvom det ifølge fansne selv skal ses som en gave til deres klub.

- Jeg har kæmpe sympati for ideen. Men der kan være en række komplikationer i forhold til at få sådan en indsamling ind i vores budget. Jeg forstår initiativet og synes, at det er et kæmpe plus. Hvis det er en gave, må vi vel gerne tage i mod den? Men som sagt, er det nok ikke den mest gangbare måde at støtte os på, siger sportsdirektør Troels Bech til Ekstra Bladet.

Brøndby IF opfordrer i stedet klubbens tilhængere til at komme på stadion og støtte klubben på den måde - eller købe en spillertrøje.

Om den tyske profil og resten af Vestegnsklubben forhold bliver endnu tættere vil vise sig i morgen eftermiddag, når FC København kommer på besøg i Brøndby til New Firm lokalbraget mellem de to førende superligaklubber.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik