Fancy genbrug: Kirke tilbyder konfirmander designerhjælp til kjolerne

Flere kirker indsamler brugt konfirmationstøj - men i en kirke i Sydhavn vil man gøre det ekstra tillokkende at være økonomisk og miljøvenlig.

Konfirmation er som bekendt en engangsforestilling. 

Derfor ender konfirmationstøjet oftest med at have en ultrakort brugstid, før det gemmes væk på den bagerste bøjle i skabet.

Flere kirker er begyndt at indsamle det brugte tøj til kommende konfirmanders glæde. Sidste år fortalte vi blandt andet om en populær præst i Frederikssund, der gik til kamp mod de svinedyre konfirmationer.  

I Frederiksholm Kirke i Sydhavnen har de dog lige taget genbruget et skridt videre.  

Taler til mere end pengepungen

Her har de nemlig erkendt, at mange konfirmander går så meget op i deres store dag, at der skal en del til, før de hopper i sidste sæsons kjole.

quote Det skal ikke sælges på, at det er en ”almisse”. Vi må gøre noget ekstra for at lokke konfirmanderne med på idéen.

Heidi Røn Preem, sognepræst i Frederiksholm Kirke

Når de indsamler brugte kjoler, handler det derfor ikke kun om at tilbyde et gratis alternativ: 

- Det skal ikke sælges på, at det er en ”almisse”. Vi må gøre noget ekstra for at lokke konfirmanderne med på idéen, fortæller Heidi Røn Preem, der er sognepræst i Frederiksholm Kirke til TV 2 Lorry.

Derfor har de allieret sig med en række designstuderende, nogle sykyndige kvinder og deres kirketjener, som er skrædder og tidligere har været i teaterverdenen.

Med dem vil de afholde en workshop, hvor konfirmationstøj – uanset alder – kan forvandles til nye, lækre outfits, der sidder lige som de skal.

- Konfirmanderne gider ikke gå i en kjole fra 90’erne. Derfor har vi tilknyttet designere og designstuderende. Det er det unikke, vi slår på. Det med genbrug kommer måske i anden række for konfirmanderne, siger Heidi Røn Preem.

Grøn kirke

Her kan tøjet afleveres

Kirkekontoret bag Frederiksholm kirke, Louis Pios Gade 10B, 2450 København SV.

Idéen udspringer af, at Frederiksholm Kirke er en del af initiativet ”Grøn Kirke”, hvor kirker tager medansvar for udfordringerne med klima og miljø.

Indtil videre har de fået indsamlet cirka 8-9 kjoler, men håbet er, at når den forestående konfirmationssæson er ovre, så får flere lyst til at donere deres tøj.

Også ældre kjoler er meget velkomne.

Alt det indsamlede tøj kommer i spil til en workshop i sensommeren for næste kuld konfirmander.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik