Familiesammenført havde ikke råd til flybilletter: Så hjalp frivillige

Mohamed fik ret til familiesammenføring, men hverken han eller familien havde råd til flybilletterne. Men så stod frivillige sammen for at hjælpe.

Det var en spændt Mohamed Abdirahman Kahn, der stod i Københavns Lufthavn den 25. december sidste år.

Spændt, fordi han skulle genforenes med sin familie bestående af kone og fem sønner efter tre års adskillelse. Men vejen til Danmark har været lang og sej for hele familien.

- Vi er somaliere, men vi kommer fra Etiopien. På grund af min fars politiske engagement, blev jeg selv arresteret to gange i 2010 og i 2013, siger Mohamed til Allerød Lokalavis og fortsætter:

- Jeg flygtede til Danmark og fik i slutningen af 2017 ja til familiesammenføring med min kone og mine børn.

Mohameds hustru og fem sønner har siden hans rejse til Danmark i 2015 flyttet bopæl mellem Somalia, Djibouti og Kenya. 

Frivillige hjalp familie til Danmark

Den 29-årige somalier Mohamed flyttede samtidig rundt mellem tre forskellige asylcentre i Danmark. Men for næsten to år siden fik han et værelse i Allerød, hvor han ofte kom på Røde Kors' cafe i byen, Café l'Oase.

Da han fik tilladelse til at få sin familie til Danmark, manglede der blot én sidste, men utrolig vigtig, detalje: flybilletter til alle mand. 

Mohamed har intet arbejde og lever af integrationsydelsen på omkring 6.000 kroner før skat. Derfor havde han ikke mulighed for at betale de dyre flybilletter fra Afrika til Danmark.

I sin nød spurgte han om hjælp i Café l'Oase, hvor det frivillige personale også havde hjulpet ham med at ansøge om familiesammenføring.

Denne gang hjalp de gerne igen og startede en indsamling, der skulle sikre penge nok til at få familien til Danmark - og hurtigt blev flybilletterne en realitet.

Nu er familien samlet i en familiebolig i Allerød, som Integrationshuset i byen har stillet til rådighed. Nu skal alle børnene til at lære dansk og forældrene skal i arbejde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik