Familier mister deres hjem

Omkring 74 husstande, heriblandt mange børnefamilier, står til at miste deres hjem i sommerhuskvarteret i Nødebo, hvor de bor året rundt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen mener, at sommerhusområdet ikke kan få status af helårsbeboelse, og det har den bedt miljøminister Troels Lund Poulsen (V) bekræfte, hvilket han har gjort.

Ifølge områdets grundejere har kommunen ført dem bag lyset.

- Som tidligere medlem af Socialdemokraterne er jeg skuffet over partiet. Helt tilbage fra Nick Hækkerups (S) tid som borgmester har vi fået tilkendegivelser om, at kommunen vil hjælpe os. Det kan godt være, at ministeren har et andet standpunkt, men vi føler stadig, kommunen skulle være med os. De render fra deres løfter, siger formanden for Grundejerforeningen Nødebo-Holt Enge, Viggo Lærkenæs.

Han får støtte af kommunens tidligere formand for Teknisk Udvalg Svend Ove Larsen (K), der i 2005 var med til at give tre andre sommerhusveje i Nødebo helårsstatus.

- Min personlige mening er, at vi skal komme med en indsigelse over for ministeren. Vi ved, at de fleste bor helårs, og der er bygget veje og faciliteter til det. Jeg havde også opfattelsen af, at de kunne komme med i byzonen, siger han.

Kommunens nuværende formand for Teknisk Udvalg, Marianne Løvdal (S), mener ikke, der er noget at gøre:

- Jeg synes, det er synd og ærgerligt, men vi gjorde, hvad vi kunne, ved at spørge ministeren, om vi havde fortolket loven rigtigt, at det ikke kunne konverteres til helårsbeboelse, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere