Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Familiehandler eksploderer i Region Hovedstaden

Antallet af familiehandler er eksploderet i Region Hovedstaden over de seneste år, viser nye tal.

112 procent på fem år.

Sådan høj er stigningen på antallet af boliger, der bliver solgt til et nærtstående familiemedlem i Region Hovedstaden.

Den tårnhøje stigning, der altså er mere end en fordobling siden 2012, skyldes i høj grad mange salg af ejerlejligheder, der bliver solgt til enten far, mor, søn eller datter.

Det skriver boligsiden.dk. 

Læs også Antons gamle gummisko koster mere end en brugt bil

En opgørelse, som Boligsiden har foretaget, viser, at antallet af ejerlejligheder, der blev solgt som familiehandler i Region Hovedstaden i første halvdel af 2017 var hele 731 lejligheder.

Det er mere end to en halv gange mere end i samme periode for fem år siden.

- Årsagen til den massive fremgang i familiehandler er, at det er en gode måde at overdrage værdier inden for familien, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

- I en familiehandel kan forældre sælge en bolig til deres søn eller datter med store økonomiske fordele, og det er dermed en god måde for barnet at komme ind på boligmarkedet.

Familiehandler topper før ny offentlig vurdering

Ved en familiehandel kan man sælge en bolig til nærmeste familie for 15 procent under den offentlige vurdering. Den offentlige vurdering er fastfrosset på 2011-niveau og bliver fornyet i 2019.

Derfor kan familierne handle boligen til langt under den reelle markedsværdi og på den måde videregive en større formue. 

Læs også Nye LED-lamper skal spare Vapnagaard for 700.000 kroner