Familiefar om slap vandstråle: Gør det svært at bade børnene

Morten Stender er på ingen måde tilfreds med vandtrykket i hans ejendom, og han har efterhånden mistet troen på, at boligselskabet får løst problemet.

I Rødovre er beboere i et boligselskab godt trætte af den tynde vandstråle, der kommer ud af hanerne.

Den gør nemlig hverdagen temmelig besværlig for dem.

Det fortæller Morten Stender, der sammen med sin kone og tre børn bor til leje i en bolig lejet gennem Rødovre Boligselskab.

- Især når man skal i bad om aftenen, kan det godt være et problem. Også i og med vi har tre børn. Den mindste er fem. Når vi skal give et bad til ham om aftenen, så kommer der dårligt nok noget vand ud, siger han til TV 2 Lorry.

Morten Stender og de andre beboere i hans opgang har gennem længere tid prøvet at gøre boligselskabet opmærksom på problemet.

Han føler dog ikke, at de bliver taget alvorligt.

- Når man sender en mail, så sker der ikke noget. Det gør der ikke. Jo kun efter tiende gang, jeg har sendt en mail. Og så får man et eller andet svar, man ikke kan bruge til noget, siger Morten Stender.

Et ordentligt bad er en "naturret"

Rødovre Boligselskab forsøger dog at løse problemet for at sætte gang i hanerne, fortæller driftchef Leif Hennings.

- Dels har vi efter et beboermøde i marts måned sidste måned sidste år besluttet at installere afkalkningsanlæg i samtlige blokke i afdeling ni her. Og der har vi lige haft opfølgning på. Og det viser sig, at den kalk, der sætter sig i rørene, er stoppet. Men det kræver også, at vi nogle steder skal ind og gøre noget ekstra for at sørge for at opretholde et vandtryk der. Og det forsøger vi på forskellige måder. Dels en udskiftning af vandrør, men sandelig også i dag, hvor vi er i gang med et afsyringsforsøg i en af vores blokke, siger han.

Driftchef i Rødovre Boligselskab, Leif Hennings.
Driftchef i Rødovre Boligselskab, Leif Hennings.
Foto: TV 2 Kosmopol

Kan du garantere, at deres vandtryk bliver bedre, så de faktisk kan få et ordentligt bad?

- Det håber vi sandelig meget på. For det er da en naturret, at man har lov til det, svarer Leif Hennings.

Blødere vand på vej

Det er såkaldt hårdt vand, der gør at vandrørene kalker til. Forsyningsselskabet HOFOR har i Brøndby prøvet at trække kalken ud af vandet, og den løsning skal nu rulles ud i hele hovedstadsområdet.

- Grunden til, at vi gerne vil have blødere vand i HOFOR, det er jo for at slippe for nogle af alle de her problemer der er med, at kalk sætter sig i vores rør og på vores badeværelser, siger Susanne Lykke Jakobsen, programleder for blødere vand, HOFOR.

Susanne Lykke Jakobsen, programleder for blødere vand, HOFOR.
Susanne Lykke Jakobsen, programleder for blødere vand, HOFOR.
Foto: TV 2 Kosmopol

Blødere vand fjerner ikke det kalk, der allerede er i rørene. Men det gør, at kalken ikke aflejrer sig fremadrettet.

- Du kan jo lave de der små tiltag du kan gøre derhjemme, ved at sørge for at afkalke løbende. Men det her har en meget større effekt, fordi der går vi ud og gør det fra kilden af, så du ikke får problemet. Det er meget mere økonomisk at gøre det på den måde, siger Susanne Lykke Jakobsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik