Familie vil integrere flygtninge - lægges for had på nettet

- Det er fuldstændig urimeligt, at en familie, der hjælper os med at løfte i en svær situation, skal udsættes for det her, lyder det fra politiker.

Kim Wolff og hans kone har sagt ja til at få placeret en venligbolig på deres grund i Vejby i Gribskov Kommune. 

Familien modtager ingen økonomisk støtte fra kommunen, men alligevel er de kritiske kommentarer haglet ned over Kim og konen Louise via private Facebook-beskeder - og via TV 2 Lorrys Facebook-side.

Flere skriver, at parret skal passe ekstra godt på deres datter, når de nu tillader flygtninge at bo på deres grund. En anden kalder familien for landsforrædere, mens en tredje skriver, at hvis Kim og konen elsker flygtninge så meget, kan de bare 'pisse ud' af landet sammen med dem.

Her er et lille udpluk af nogle af de kommentarer, familien Wolff har fået med på vejen på TV 2 Lorrys Facebook-side.
Her er et lille udpluk af nogle af de kommentarer, familien Wolff har fået med på vejen på TV 2 Lorrys Facebook-side.

Familien Wolff ønsker i dag ikke at stille op til yderligere interview, og den voldsomme reaktion på nettet ærgrer folkene bag venligboligerne. 

- Det er ikke rart. Og jeg synes, at mange, der bruger tiden bag ved tasterne i mørke og skriver ud i hele verden med had, i stedet burde gå ud og måske være besøgsven for ældre, hvis man gerne vil gøre noget for ældre, eller købe Hus Forbi af hjemløse og støtte deres sag, siger Johan Galster, der er partner i idébureauet 2+1 og initiativtager til konceptet Venligbolig.

Reaktionerne på Facebook bekymrer også formanden for plan- og miljøudvalget i Gribskov Kommune. Der er nemlig brug for hjælp fra borgere som Kim og hans kone, når kommunen skal finde boliger til de flygtninge, Gribskov Kommune er blevet tildelt.

- Det er jeg selvfølgelig rystet over. Det er fuldstændig urimeligt, at en familie, som i virkeligheden går ind og påtager sig en samfundsopgave og hjælper os med at løfte i en svær situation, på den måde skal være udsat for det her. Det finder jeg fuldstændig urimeligt, siger Morten Ulrik Jørgensen, der er formand for lokal- og miljøudvalget.

Men de mange negative kommentar har også skabt positivt fokus. Der er nemlig kommet flere henvendelser fra borgere, der gerne vil have flygtninge boende i deres baghave.

- Det hjælper jo ikke bare, at stille sig tilbage og sidde og taste sure mails ud i verden. Det blir verden ikke nødvendigvis bedre af, siger Johan Galster, der er den ene idémand bag venligboligerne.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik