Foto: Privat

Familie til dræbt svensker: Vi har ikke haft tid til at sørge

Der har været nok at se til for familien til den svensker, der i påsken blev dræbt ved en haveforening på Amager.

Efter en påskeferie i Skåne fik svenske Jasmine Lindström en besked af den slags, man aldrig glemmer.

Det var hendes bror, 47-årige Roine Gustavsson, som døde, da han blev gennembanket og smidt i en voldgrav ved haveforeningen Vennelyst på Amager onsdag før påske.

- Vi kom hjem i mandags. De (politiet, red.) havde været her og banket på, men havde ikke ringet til os. Men i tirsdags fik vi beskeden. Jeg var på arbejde og min bror i skole. Vi tog direkte ned til vores mor i Kristianstad, fortæller Jasmine Lindström til den svenske avis Kvällsposten.

Læs også To mænd fængslet for drab på svensker i haveforening

Forsøger at få liget hjem

Roine Gustavsson var fra den lille by Hökerum uden for Ulricehamn i Västergötland, og var arbejdssøgende. Han var i København sammen med en ven – som er det andet offer i sagen.

Familien forsøger nu at få faderens lig hjem til Sverige til begravelsen, men har også overvejet at lade ham begrave i Danmark. Eller i hvert fald kremere ham her.

Meget af tiden går med at få styr på det praktiske, og politiet, de sociale myndigheder og begravelsesforrentninger er ikke til den store hjælp.

Læs også Død hjemløs i voldgrav blev straffet for kolonihave-indbrud

Jeg har ikke rigtigt forstået det. Jeg har bare en følelse af tomhed. 

Jasmine Lindström, søster til den afdøde svensker

Ingen hjælper 

- Der er ingen myndighed, der tager ansvar eller hjælper til. De siger, det er op til os. Men vi ved ikke hvordan man skal gøre. Vi kan ikke jo ikke bare køre over og hente hans lig, siger Jasmine Lindström til avisen.

- Vi har ikke haft tid til at sørge endnu. Jeg har ikke rigtigt forstået det. Jeg har bare en følelse af tomhed. Jeg føler mig tom, slutter hun.

Tidligere onsdag blev de to formodede gerningsmand bag det dødelige overfald varetægtsfængslet i 27 dage ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.