Familie mister kiosk til 7-Eleven: Politiker går ind i sagen

Efter mere end 20 år på Herlev Hospital bliver kiosken opsagt til fordel for 7-Eleven. Enhedslisten ønsker reglerne strammet.

Nasifa Mahomed har sammen med søstrene Anesa og Rehana ejet og drevet kiosken på Herlev Hospital i umindelige tider. 

quote Det er jo hårdt for vi ved jo ikke, hvor vi står henne.

Nafisa Mahomed, kioskejer

Men det er slut nu. 

Familien er nemlig blevet opsagt, fordi 7-eleven overtager lokalerne. 

- Jeg synes virkelig, det er for dårligt. Når man tænker på, hvad vi har gjort for dem. Vi har sagt, at vi gerne vil lave forretningen om (så den matcher 7-Elevens, red.). Vi har også givet udtryk for, at vi gerne vil forhøje vores husleje, har Nafisa Mahomed forklaret til TV 2 Lorry.

Mere end 3000 mennesker har i en underskriftindsamling bakket op om søstrene, og TV 2 Lorrys læsere har også udvist overvældende støtte til det lukningstruede livsværk. 

Og nu går Enhedslisten ind i sagen. 

- For det første, så synes vi ikke, at det er en god idé, at 7-eleven tydeligvis får et stigende monopol på udbud af kiosker i regionen. Og vi går ikke ind for monopoler. For det andet synes vi, at hele processen omkring opsigelsen af kontrakten med kiosken har været pinagtig, uåben og uklar, siger Susanne Langer, der er medlem af regionsrådet for Enhedslisten, til TV 2 Lorry. 

Familien fik nemlig ingen tydelig begrundelse for opsigelsen, og salget har ikke været i udbud. 

- Vi vil gerne forlange, at den slags sager kommer i udbud, og at der kommer klare retningslinjer for, hvem der skal have lov til at holde sådan en kiosk, siger Susanne Langer til TV 2 Lorry.

Imens nægter familien af overgive sig. 

De arbejder ufortrødent videre i butikken, selvom de skulle have været ude af lokalerne ved udgangen af januar måned. 

- Det er jo hårdt for vi ved jo ikke, hvor vi står henne. Om vi kan blive her fremover eller om vi bare bliver smidt ud, siger Nafisa Mahomed til TV 2 Lorry.

Sagen er endt i Boligretten,  hvor den bliver afgjort d. 4. maj.

Redaktionen har været i kontakt med regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersens presseansvarlige. Formanden ønskede ikke at udtale sig med henvisning til, at det er op til hospitalerne selv, hvilket tilbud de vil give patienter og pårørende.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik