Foto: TV 2 Lorry

Falskner-ring tæt på optrevlet

I løbet af den seneste måned har Nordsjællands Politi arbejdet med at opklare en større sag om brug af falske 500 krone-sedler i Nordsjælland og andre steder på Sjælland. Det har ført til tre varetægtsfængslinger ved Retten i Hillerød, og politiet har netop sigtet en ny person i sagen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det drejer sig om en 18-årig mand fra Hillerød, der sigtet for at bruge to falske 500 krone-sedler i Netto på Stationsvej i Gørløse den 9. september.

- Vi er ved at få styr på den gruppe af personer, der har færdedes med sedlerne. Der kan komme op til to anholdelser mere, men det afhænger af identificeringen af dem, siger politikommissær Michael Gaml, Nordsjællands Politi til avisen.

Politikommissæren vurderer, at der er kommet omkring 30 anmeldelser om brug af falske pengesedler. Indtil videre har grundlovsforhørene været holdt for lukkede eller endda dobbeltlukkede døre, så det har været sparsomt med oplysninger om, hvor organiseret brugen af de falske har været. Michael Gaml vil heller ikke på nuværende tidspunkt kommentere på det spørgsmål, men han forklarer, at det har været op ad bakke, da de sigtede ikke har hjulpet til opklaringen.

- De har ikke pligt til at udtale sig, og det har de så valgt at gøre brug af, siger Michael Gaml til Frederiksborg Amts Avis..

Den 11. september blev en 18-årig mand fra Hillerød varetægtsfængslet i fire uger for at bruge falske 500 krone-sedler, og i den efterfølgende uge blev to andre jævnaldrende varetægtsfængslet i sagen.

Anklagemyndigheden er nu i gang med at lave et anklageskrift, så sagerne kan komme for retten.