Falske sladderblads-sælgere ville snyde pensionist

Kvinde lukkede sig selv ind i en anden kvindes hjem under påskud af, at hun var dørsælger med speciale i sladderblade.

En 70-årig kvinde fandt et par falske ugebladssælgere så mistænkelige, at hun tirsdag formiddag ringede til politiet, oplyser Nordsjællands Politi.

Den 70-årige fortalte, at hun havde været i sit badeværelse i sit hus på Nyvej i Jægerspris, da hun hørte sine hunde gø.

Da hun kom ud fra badeværelset, omkring klokken 9.45, opdagede hun en fremmed kvinde, som stod i hendes køkken og på gebrokkent dansk forsøgte at sælge ugeblade.

Den 70-årige opdagede dog hurtigt, at ugebladene var fra sidste uge og fik hurtigt gennet den fremmede kvinde ud af døren.

Skyndte sig at ringe til politiet 

Udenfor ventede en anden kvinde og de to skyndte sig væk, hvorefter den 70-årige kvinde skyndte sig at låse sin hoveddør og ringe til politiet.

Hun beskrev den kvinde, som var kommet ind i hendes køkken som 20-25 år, østeuropæisk af udseende, 165 centimeter høj og almindelig af bygning. Hun havde langt sort hår, var iført mørk jakke og mørke bukser og talte dansk med accent.

De to kvinder har formentlig været andre steder i området, og blev fundet af en politipatrulje. Desuden blev to mænd med tilknytning til kvinderne standset i en bil på Kronprins Frederiks Bro. Alle fire personer blev anholdt.

Bøde på 3000 kroner

Pressekonsulent ved Nordsjællands Politi Henriette Døssing oplyser, at kvinden, der trængte ind hos den 70-årige, er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af dørsalgsloven, hvilket har udløst en bøde på 3000 kroner.

Men det er ikke den eneste sigtelse, som kvinden har fået på nakken.

- Èn ting er, at hun har overtrådt dørsalgsloven. Men at hun samtidig skaffer sig uberettiget adgang til en borgers hjem er alvorligt. Derfor er hun også sigtet for at krænke husfreden, siger Henriette Døssing til TV 2 Lorry.

Hun oplyser endvidere, at det ikke kan udelukkes, at den anden kvinde og de to mænd får et bødeforlæg i sagen.

Begge kvinder er ifølge Henriette Døssing født i ’92, og de to mænd er født i henholdsvis ’86 og ’98. Hun kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse noget om de fire personers nationalitet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik