Politiet om falske pengesedler i omløb: "Vær opmærksom"

Nordsjællands Politi har i det nye år allerede fået fem anmeldelser om brug af falske penge. Det sker hovedsageligt i Rema 1000-butikker.

To gange betalte en eller flere ukendte gerningsmænd lørdag med falske 1000-krone sedler i Rema 1000 på Kongevejen i Kvistgård.

Det er bare to ud af fem anmeldelser, som Nordsjællands Politi har modtaget om falske penge i 2018. Anmeldelserne kommer hovedsageligt fra Rema 1000-butikker.

- Der er en tendens, der viser, at der er nogle, der forsøger at bruge falske penge. Men det skal de lade være med. Der er op til 12 års strafferamme på det, siger politiinspektør Lau Thygesen til TV 2 Lorry, der mener, at der er tale om den samme gerningsmand, der indløste begge falske sedler. 

Nordsjællands Politi opfordrer "butikspersonale og lignende til at være særligt opmærksomme på især store pengesedlers ægthed, når kunderne betaler".

Nemt at kende forskel

Ifølge Frederiksborg Amts Avis foregik den ene betaling klokken 17.19. Her var flere personer til stede ved kassen. Den anden betaling foregik klokken 20.18 samme dag, hvor en mand med en familie betalte med den falske seddel. Det fremgår af overvågningsvideoerne.

Selvom kasseassistenten i første omgang missede, at sedlerne var falske, fortæller Lau Thygesen, at det ikke er svært at se forskel på en falsk og en ægte pengeseddel.

- Der er så mange sikringer i pengesedler i dag, at man ved en forholdsvis almindeligt eftersyn vil kunne konstarere om papirkvalitet, vandmærke, sikkerhedstråd er der - og det er de ikke her, siger han.

Oplever du, at en person betaler med en falsk pengeseddel, så kontakt politiet.  

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik