Falske boligannoncer dukker fortsat op

En mærkningsordning for portaler med lejeboliger har ikke stoppet de falske boligannoncer.

På trods af en ny mærkningsordning for portaler, der arbejder med udlejning af boliger, fortsætter falske annoncer med at dukke op på nettet. Det konstaterer ejendomsmæglerkæden Home.
- Vi har opdaget falske annoncer i alle dele af landet. Svindlen krænker vores kunder, men de falske annoncer er selvfølgelig værst for de boligsøgende, som svindlerne forsøger at narre penge ud af, siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i Home.

Svindlerne stjæler fotos og tekst fra boliger til salg på home.dk og opretter falske annoncer på lejeboligportaler som dba.dk, lejebolig.dk, boligportal.dk og boligstedet.dk.

En ny mærkningsordning for lejeboligsider på internettet blev lanceret i efteråret for at give de boligsøgende større sikkerhed. Portalerne skal gennemføre særlige rutiner for at tjekke annoncer, inden de kommer på nettet.
Det er tilsyneladende ikke nok, konstaterer Home.
- Idéen er god, og vi har respekt for, at aktører på lejeboligmarkedet vil sikre forbrugerne. Det er bare ikke godt nok endnu. Branchen må skærpe kontrollen endnu mere, siger Mads Ellegaard.

Ifølge Home er det problematisk, at det er gratis at oprette lejeannoncer, da svindlerne dermed ikke behøver at have penge op af lommen.
Eksempelvis tyder meget på, at der blandt andet står afrikanere bag en del af annoncerne - og dem kunne en egenbetaling sandsynligvis frasortere, vurderer man.
Home anbefaler, at boligsøgende altid bruger deres sunde fornuft.
- Skriv aldrig under på noget, før du har set boligen - en svindler kan jo ikke fremvise en lejlighed, som står til salg hos en ejendomsmægler, siger Mads Ellegaard.
Man skal heller ikke lade sig presse til at skrive under eller overføre penge, før man har en kontrakt underskrevet af udlejer i hånden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik