Falsk politimand rager på unge mænd

To unge mænd blev mandag aften kropsvisiteret af en fremmed mand, der udgav sig for at være politimand.

Mandag aften henvender en fremmed mand sig to unge mænd på 17 og 19 år på Stamvejen i Svogerslev ved Roskilde. Han fortæller, at han er politimand, og beder om at kropsvisitere dem. 

Manden gennemførte en kropsvisitation, der ifølge de to unge mænd var grundig på alle dele af deres kroppe. 

Manden bar sorte bukser med bælte med pistollignende hylster samt sort trøje, hvor der på skuldrene var påsyet stjerner. Det lignede ifølge de unge mænd noget der var hjemmesyet. 

De unge mænd havde efter episoden mistanke om, at manden slet ikke var politimand, som han udgav sig for. De undrede sig også over, at manden kørte i en gammel Citroen Picasso uden nummerplade, men han havde på stedet overbevist dem om, at det måtte civile politimænd gerne. 

Trods forklaringen kontaktede de unge mænd politiet, som bekræftede deres mistanke. Politiet ledte efterfølgende efter manden og hans bil i området, men fandt ikke frem til manden. 

Ved du noget? 

Du kan kontakte politiet på 114. 
Den falske politimand beskrives som: mand i 50-erne og med fuldskæg, overskægget var nikotingult, iført en sort trøje, sorte bukser med bælte med pistollignende hylster og hvide sko. På skuldrene havde han påsyet ”stjerner”, hvilket fremstod som hjemmelavet.
Han kørte i en Citroen Picasso uden nummerplade.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser desuden, at man altid kan se politilegimation, hvis man er i tvivl om, hvorvidt det er en polititjenestemand, som man står overfor. 

"Hvis en person, der udgiver sig for at være politimand ikke kan/vil fremvise politilegitimationen, er der ekstra grund til at være særdeles skeptisk over for henvendelsen fra pågældende. Det rigtige politi bør i sådanne tilfælde derfor straks kontaktes. Endvidere kan det også afvises, at politiet må køre rundt i uindregistrerede biler," oplyser politiet. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik