Center Lindegården i Roskilde. En 30-årig mandlig beboer knivdræbte fredag aften en kvindelig ansat. Foto: TV2 Lorry

Fagligt møde på Lindegården

De ansatte på Center Lindegården har indkaldt til fagligt møde i morgen torsdag.

Det er en måned siden, en kvindelig ansat blev stukket ned og dræbt af en beboer på bostedet Lindegården i Roskilde, og siden har to ansatte været udsat for overfald.

De ansatte har gentagne gange gjort opmærksom på, at der boede 12 fejlplacerede personer på Lindegården, som burde overflyttes til et langt mere sikkert bosted. Det er bare ikke sket. Så i morgen holder de ansatte et fagligt møde, hvor de skal diskutere, om de skal nedlægge arbejdet.

-  Vi har brug for at snakke sammen om, hvad vi gør ved, at vi ikke oplever, der sker noget. Vi oplever ikke, at der er sket en forandring i vores hverdag efter drabet på vores kollega, siger personalets talskvinde, Mia Kristina Hansen, til TV 2 Lorry.

Et løsningsforslag fra de ansatte selv og personalet på Skt. Hans har været at overføre de 12 personer til netop Skt. Hans, der både har plads og kompetencerne til at håndtere dem. Men det kræver, at Region Sjælland beder Region Hovedstaden om hjælp, da det er Region Hovedstaden, der har Skt. Hans, og det er ikke sket. Region Sjælland mener ikke, de tolv patienter på Center Lindegården har behov for indlæggelse på et psykiatrisk hospital.

Region Sjælland vil første på et møde i regionens social- og psykiatri-udvalg til juni tage stilling til problemerne på Center Lindegården, og det er ifølge personalet ikke godt nok.

- Vi oplever, at der er en masse snak, men ingen handling. Vi arbejder under de samme vilkår som før drabet. Vi oplever ikke, der bliver taget hånd om vores sikkerhed. Var det en fabrik, hvor en maskine havde slået et menneske ihjel, så var den maskine blev slukket og fjernet med det samme. Vi skal have handling nu og her, siger Mia Kristina Hansen.