Færre tvillinger fra Hvidovre

Færre æg giver flere børn på Hvidovre Hospital. En ny frysemetode betyder, at flere bliver gravide med færre æg og det giver færre tvillinger.

Flere og flere forældrepar har brug for hjælp, når familien skal forøges. Hver tiende barn bliver født med hjælp fra læger og andet sundhedspersonale. 

På Hvidovre Hospital har man de seneste år arbejder med en ny fryse metode. Metoden gør, at lægerne på Hvidovre kan vente dobbelt så længe som tidligere med at fryse æg ned. Det betyder at personalet bliver bedre til at vælge det æg, der er sundest, og som udvikler sig bedst.

Læs også: Karin betalte fuld pris for rejse - og fik en bøde

- Flere af vores æg overlever, og chancen for at blive gravid er blevet større. For fem år siden blev kvinder gravide ved cirka 16 procent af fertilitetsbehandlingerne med optøede æg. Det tal ligger nu på omkring 22 procent til trods for, at vi lægger færre æg op ad gangen, fortæller Anne Zedeler, som er leder af laboratoriet på Hvidovre Hospitals fertilitetsafdeling, i en pressemeddelelse.

Færre tvillinger

Frysemetoden betyder, at der fødes færre tvillinger. Hvor man tidligere ofte lagde to æg ind i kvindens livmoder, så betyder frysemetoden, at man er begyndt kun at lægge ét æg op ad gangen og fryse resten af æggene ned.

- Det er positivt, for tvillingefødsler indebærer langt større risiko for både mor og børnene, siger Anne Zedeler.

Læs også: Fut i fedtemøget: Gravko til kamp i Greve

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere