Færre på kontanthjælp i flere omegnskommuner

Flere af hovedstadens omegnskommuner har de sidste år oplevet et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere.

Både Glostrup og Albertslund Kommune ligger sig helt i top, når det gælder om at få færre på offentlig forsørgelse.

På et år har begge kommuner sænket antallet af kontanthjælpsmodtagere med omkring 15 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

quote Der er ingen tvivl om, at borgerne er mere motiveret, fordi det koster dem penge ikke at være det.

Lars Gravgaard Hansen, Fmd., Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Albertslund, Kons.

Men faktisk ser statistikkerne for flere af hovedstadsområdets kommuner gode ud. Blandt flere af omegnskommunerne er antallet af kontanthjælpsmodtagere nemlig faldet.

I Albertslund kommune er faldet på 14,3 procent, og det skyldes ifølge Lars Gravgaard Hansen, formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget i Albertslund, Konservative, at det generelt går godt i landet: 

- Faldet skyldes efter min overbevisning, at det går godt i Danmark, og at vi nu har en del kontanthjælpsmodtagere, der er kommet i arbejde, fordi der er kommet efterspørgsel. Jeg tror også, det hjælper al den snak, der har været om 225 timers-reglen. Der er ingen tvivl om, at borgerne er mere motiveret, fordi det koster dem penge ikke at være det. Men jeg mener generelt, at det fald, vi ser, skyldes, at Danmark bliver rigere, og det gør Albertslunds borgere også, siger han til TV 2 Lorry. 

Fra 1. oktober 2016 trådte 225-timers reglen i kraft. Reglen betyder, at personer på offentlig forsørgelse skal arbejde 225 timer i løbet af et år for at fastholde sin fulde ydelse. Hvis man ikke gør det, kan borgerens ydelse blive sat ned eller tages fra dem.

I Glostrup har de haft en stigning på 15 procent mellem 2016 og 2017. Her peger centerchef ved Jobcenter Glostrup, Nicolaj Drøschler på godt samarbejde mellem virksomheder og kommunen som en grund til fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere:

- For mig at se, skyldes det både, at konjunkturerne er med os. Der er simpelthen et større behov for arbejdskraft. Derudover har vores kommunalbestyrelse valgt at investere i flere sagsbehandlere og virksomhedskonsulenter end før. Det betyder, at vi kan tilbyde borgerne mere intensive samtaler. Og så er de lokale virksomheder rigtig gode til at samarbejde med kommunen. Vi oplever en stor velvilje fra virksomhederne, siger Nicolaj Drøschler.

Færre på offentlig forsørgelse på landsplan

Faldet af kontanthjælpsmodtagere i kommunerne omkring København ligner den udvikling, der sker på landsplan. På landsplan var der sidste december 7.358 færre personer på kontanthjælp, og det er et fald på 8,5 procent fra 2016. 

I sidste uge kom der helt nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at der mellem december 2016 og december 2017 er kommet færre personer på offentlig forsørgelse. For ser man bort fra SU-modtagere, er antallet af personer på offentlig forsørgelse faldet med 17.100 fra 2016 til 2017. 

Dermed var der cirka 731.700 danskere på offentlig forsørgelse i 2017, og det er, ifølge Danmarks Statistik, det laveste niveau i statistikkens 11-årige historie.

Tallene er fra erhvervs- og beskæftigelsesudvalget i Albertslund Kommune


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik